EUROMANIA

La Intercomprensió, una estratègia d’aprenentatge

 

Des del 2007, el Departament d’Ensenyament manté en el Servei de Llengües Estrangeres un grup d’estudi i formació que experimenta amb diferents enfocaments de transferència interlingüística per a l’aprenentatge de les llengües romàniques, des de diferents enfocaments.

-2007-2009 EurocomRom: experiència basada en les línies de treball de Till Stigmanm

-2009-2011 Euromania: experiència iniciada des de la llengua francesa que ha donat lloc a l’elaboració de materials de treball en llengua catalana.

-2011-2012 Grup de treball Euromania.

Programa novembre 2011

– Article del Diari de Girona| DIMARTS, 6 de desembre 2011 L’AULA

[+] Els materials d’aquestes experiències estan a l’abast del professorat al BLOG DE REFERÈNCIA.

Altres enfocaments metodològics són estratègies igualment enriquidores per al desenvolupament del plurilingüisme efectiu de l’alumnat.

El Grup de Treball es renova anualment

 

Els centres escolars ho apliquen en el marc del Projecte Lingüístic

Jornada formació 29 de novembre 2011

Fotos de la jornada Euromania

  Materials dels centres

  L’intercompréhension et les nouveaux défis pour les langues romanes

  intercomprehension

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Pilotatge EUROMANIA 2010 – 2011

  El professor Joan Vila de l’escola Doctor Robert de Camprodon ha preparat  aquest vídeo per explicar com ha  anat el pilotatge del projecte europeu d’intercomprensió de llengües romàniques Euromania.

  El seguiment d’aquestes experiències es pot dur a terme a l’aula amb ‘ús del Portfoli Europeu de les Llengües, ara a l’abast en format electrònic.

  Fotos de la formation avec Pierre Escudé

  Formation du mois de mai 2011

  Presentació de l’experiència: LINGUAMÓN 2010

  Experiències de centre:

  • L’espace est en formes

  picture-7

  L’espace est en formes és un treball de geometria realitzat per l’alumnat de les escoles de Darnius, Espolla i Sant Climent Sescebes de la ZER Requesens i coordinat per la professora Maria del Roure del Campo que s’ha dut a terme durant el primer trimestre d’aquest curs com a part del pilotatge del projecte Euromania en el marc dels assessoraments de Llengua Estrangera.

   

  Consulteu la fitxa pedagògica de l’activitat Blog Euromania

   

  Le mystère du Mormoloc

  mormoloc

  Us presentem el llibre digital ”Le Mystère du Mormoloc” elaborat pels alumnes de la Zer Requesens amb la seva professora Ma. del Roure del Campo. Aquest treball està emmarcat dins el Pilotatge dels materials d’Euromania. El llibre conté audios gravats pels alumnes en 7 llengües romàniques (català, castellà, occità, francès, italià, portugués i romanès), videos i imatges referents al tema.

  Podeu veure la fitxa de l’activitat [+]

  logoeuromaniaEl programa EUROMANIA és un projecte europeu Sòcrates Lingua 2, 2005-2008, dissenyat i pilotat per l’ IUFM Midi-Pyrénées, en col.laboració amb la Universitat de Valladolid, l’Institut Politècnic de Leiria, l’ICID Roma, l’editorial de llibres de text Humanitas romanès. El projecte reuneix equips d’investigadors (lingüistes, especialistes en educació) i professorat de primària amb l’objectiu d’oferir a l’alumnat un manual d’aprenentatge sobre la intercomprensió entre les llengües romàniques. Aquest manual consta de 20 mòduls en 8 llengües romàniques (llatí, català, castellà, occità, francès, italià, portuguès i romanès). Podeu VISITAR LA PÀGINA DE REFERÈNCIA:

  També dins el marc del Pilotatge dels materials d’Euromania els alumnes de 5è i 6è de primària l’Escola Montserrat de Sant Just Desvern, han dissenyat aquest logo que ha estat guanyador del Concurs d’Euromania.

  andreadanilogoeuromania

  Deixa un comentari

  L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *