FEINES A L’HORT

Es sembren i es planten la majoria de plantes hortícoles, principalment les càlides. Prepararem el planter de tomàquets, pebrots, albergínies en lluna vella de març.  Es plantaran les patates pel voltant de Sant Josep, aprofitant la lluna vella. Hem d’asprar els pèsols.

Recol·lectarem bledes, bròquils, alls tendres, porros, espinacs,…

CAMPS, BOSCOS I PRATS

Comencen a florir els arbres fruiters.  S’han d’eliminar les males herbes dels camps. Comencen a sortit les múrgoles i els moixernons. És època d’espàrrecs de bosc i l’arribada de les orenetes i inicien la seva època de reproducció les orenetes i les marietes. Hi ha molta activitat de la fauna de l’hort; si volem fer un estudi de la diversitat de fauna del nostre espai ara és un bon moment.
L’avellaner comenta a treure fulles.

AL JARDÍ

Farem sembres directes de violers, malva reial, violetes, petúnies, clavells, clavells
de moro, boixacs i caputxines.
Comencen a florir els narcisos, lilàs i lliris d’aigua.
AL VIVER

Podem continuar fent sembres de tomàquets, pebrots i albergínies per trasplantar durant el mes d’abril. Ja podem tenir aquests llavorers a l’exterior, en un lloc assolellat i arrecerat. En zones més fredes encara es recomana fer-ho a l’hivernacle.

ALTRES FEINES

Comencen a atacar els fongs i és l’hora de fer els tractaments corresponents amb cua de cavall sobretot en els rosers, pèsols i bledes.
En els llocs més freds és el moment idoni per podar els arbustos de floració estival.
Cal estar atents a fer una fertilització extra amb algun adob concentrat a les plantes que estan iniciant el període de màxima activitat i necessiten més nutrients (bledes,cols, apis…).
Preparem tractaments reforçants per a les plantes que ja estant en ple període de creixement (amb camamilla, caputxina o pols d’ortiga)

PER APRENDRE’N I OBSERVAR

Cal estudiar els processos de floració de nombroses espècies herbàcies i llenyoses. Destaquen la floració del cirerer i de les pruneres.
(Fonts: el llibre de l’hort i SCJOGIP)