LES RECEPTES DEL SANT MARTÍ
ENCIAM
Amanida de fruits secs i amanida verda amb olives negres
De PLATS DE L’HORT |
De PLATS DE L’HORT
Amanida amb olives negres |
De PLATS DE L’HORT
Amanida amb tonyina |
De PLATS DE L’HORT
Amanida de formatge fresc i poma |
De PLATS DE L’HORT
<!–[if !mso]> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } –>
|
De PLATS DE L’HORT |
Pèsols
Amanida de pesòls crus
De PLATS DE L’HORT |
Col-i-flor
Amanida de col-i-flor i poma amb salsa
De PLATS DE L’HORT |
Col-i-flor arrebossada
De PLATS DE L’HORT |
Col-i-flor bullida
De PLATS DE L’HORT |
Col-i-flor gratinada amb patates
De PLATS DE L’HORT |
Col-i-flor en vinagre
De PLATS DE L’HORT |
AMANIDA D’ESCAROLA
De plats de l'hort |
Ingredients:
– Tomàquet cherri
– Blat de moro
– Tonyina
– Espàrrecs
– Escarola
– Olives
– Formatge
– Oli
– Sal
Elaboració:
– Rentar l´ escarola
– Tallar les fulles.
– Afegir el formatge, tomàquet cherri, Blat de moro, tonyina, espàrrecs, olives.
– I per últim adinyar-ho amb oli i sal.
AMANIDA WALDORF
De plats de l'hort |
* INGREDIENTS: (per a 4 persones)
– 100g de poma groga.
– 150g de pera.
– 150g de nous pelades.
– 1 enciam.
– Olives.
– 1 cullerada de suc de llimona.
– 4 cullerades de maionesa.
– 1 enciam.
* PASSOS A SEGUIR:
1- Treure el pinyol de la poma i la pera- sense pelar-les- i tallar-les a daus. Tirar-hi per sobre el suc de llimona posar-ho tot junt en un bol.
2- Afegir la maionesa i , amb compte, barrejar-ho tot.
3- Cobrir el fons d’un plat amb fulles d’enciam – quant més verdes millor- , distribuir la barreja per sobre de les fulles i afegir-hi les nous tallades per la meitat i les olives.
ENTREPÀ D’ESTIU I ROTLLETS D’ENCIAM
De plats de l’hort |
L’enciam
*Entrepa d’estiu
Ingredients:
* Enciam.
* 2 llesques de pa Bimbo.
* Tomaquet.
* Salsa de tomaquet.
* Tonyina.
* Pipes pelades.
*Pernil dolç
Recepta:
* Rentem l’enciam. Un cop net tallem l’enciam a quadradets, i fem el mateix amb el pernil dolç, també tallem el tomàquet. Agafem el pa Bimbo, i a la primera llesca i posem a sobre l’enciam, el pernil dolç i el tomàquet, tallat.
Després i afegim tres cullerades de pipes pelades.
Aleshores barregem la salsa de tomàquet amb la tonyina i ho posem a la segona llesca. Tot seguit posem una llesca a sobre l’altre i ja està llest.
Bon profit!!!
Rotllets d’enciam:
Ingredients:
Una fulla d’enciam.
Pipes pelades.
Blat de moro.
Pernil dolç.
Una gota d’oli.
Com fer rotllets d’enciam:
1) Agafem la fulla d’enciam.
2) Tallem el pernil dolç en trossos petits i el tirem a sobre de l’enciam.
3) Tirem pipes sobre l’enciam i el pernil dolç.
4) Tirem blat de moro a sobre de tot això.
5) Ho emboliquem tot i després ho tallem ben petit.
6) Ja tenim els rotllets d’enciam.
AMANIDA TROPICAL
De hort desembre |
Ingredients:enciam, pastanaga, blat de moro, tonyina, olives i pinya.
Procés d’elaboració:primer desfullem l’enciam i el netegem amb aigua i vinagre. De m’entres retallem la pastanaga en un plat apart. Agafem les fulles més grans de l’ensiam i les col·loquem a sobre del plat o del taper on volem col·locar l’amanida, després tallem la resta de l’enciam amb la pastanaga. Remenem la barreja i la col·loquem a sobre del l’enciam. I després posem el blat de moro a sobre. Tallem la pinya i la posem fent formes,ara només falta tirar la tonyina i les olives amanir-ho i esta llest.
XATÓ
De hort desembre |
El Xató és una amanida d’escarola, anxoves, bacallà, tonyina i olives arbequines. El gran secret d’aquest plat està en la seva salsa, en la que és impresinble el morter.
Ingredients per a quatre persones:
2 Escaroles rissades.
400gr de bacallà sec.
200gr de tonyina.
12 Filets d’anxova en oli d’oliva.
200gr d’olives arbequines.
Nota: La recepta original utilitza tonyina salada, però és opcional.
Amanida
1- Desselar el bacallà aproximadamente durant 4 hores en aigua tèbica, cambiant-la dues vegades. Treure les espines, si en ténen i esquixar-lo amb dues mans.
2- Rentar les escaroles, tallan-les en trossos regularsi ,escorre-les. Les posarem en una plata, junt amb les olives.
3- Quan el bacallà estigui a punt, el posarem a la plata, juntament amb la tonyina. Hi afegirem les anxoves i a sobre la salsa de Xató.
TRUITA D’ALLS TENDRES
De plats hort |
Ingredients
1 manats d’alls tendres
4 ous
sal
Preparació
Es netegen els alls tendres, es tallen ben finets i es passen per la paella fins que comencin a agafar color. Mentrestant es baten els quatre ous, es posen a la paella i, quan estan al punt, s’hi afegeixen els alls tendres. La truita ha de quedar daurada per les dues cares.
BLEDES TENDRES AMB PEBROT VERMELL I FORTMATGE DE CABRA
De plats hort |
Ingredients
* 100 gr de bledes petites
* 100 gr de formatge de cabra
* 2 cebes o un pot de sofregit de ceba
* 1 pebrot vermell
* 1 culleradeta de pebre vermell dolç
* 2 grans d’all
* 4 cullerades d’oli d’oliva
* pebre
Preparació pas a pas
Pelar les cebes i els alls picats i ofegar-los en una cassola amb una mica d’oli junt amb el pebrot tallat petit.
Rentar i picar ben petites les fulles i les penques de les bledes. Afegir-les a la cassola i ofegar-les una mica remenant amb una cullera de fusta.
Deixar-ho coure fins que estiguin tendres.
Tallar el formatge de cabra a daus o bé a triangles i barrejar-lo amb la verdures però mirant que no es desfaci. Servir amb panets petits.
ARRÒS AMB BLEDES
De plats hort |
Ingredients per 4 persones:
* 800 gr. de bledes
* 2 tasses d’arròs
* 2 cullerades de cafè d’alfàbrega seca
* 1 tomàquet
* 4 cullerades soperes de formatge ratllat
* 1 gra d’all
* 1-2 cullerades soperes d’oli d’oliva
* Sal
* Aigua
Preparació:
1. Posa a bullir les bledes amb l’arròs en aigua amb sal. Tingues en compte que és un plat de cullera, i que per tant t’ha de quedar caldós.
2. Mentrestant posa tot junt a la picadora, el formatge, l’alfàbrega, l’all i l’oli d’oliva, i pica-ho.
3. Afegeix-ho a l’olla i deixa que s’acabi de coure l’arròs. I ja ho pots servir.
BLEDES AMB PANSES, PINYONS I BACON
De plats hort |
Ingredients:
2 Kg de bledes
Aigua
Sal
Oli
30 gr. de panses
30 gr. de pinyons
150 gr. de bacon
Preparació:
1. Un cop netes i tallades les bledes, bulliu-les amb força aigua i un pols de sal, sense tapar l’olla.
2. Escorrau-les bé i guardau-les
3. En una paella amb oli hi saltau les panses i els pinyons i el bacon, fent que es vagin enrossint una mica.
4. Quan estiguin afegiu-hi les bledes i acabau-les de saltar durant uns minuts.
Recepta extreta del llibre La Cuina de Mallorca de Jaume Fàbrega amb alguna modificació.
BROU DE VERDURES
De plats hort |
Ingredients:
* Ceba
* Pastanaga
* Porro
* Api
* All
* Nap
* Patata
* Tomàquet
* Sal
* Aigua
Preparació:
Poseu a bullir totes les verdures netes i a la vegada amb aigua freda.
Deixeu-ho coure una mitja hora.
AMANIDA D’ESCAROLA AMB RAVANETS I POLLASTRE
De plats hort |
TRUITA DE PATATES AMB CEBA
De plats hort |
Ingredients:
– 6 patates
– 4 ous
– 2 cebes tendres mitjanes
– 1 cullerada llet
– sal i oli
Preparació:
En no massa oli, fregir les patates mitjanes tallades a dauets amb la ceba tendra mitjana tallada ben petita (quan la patata estigui mig fregida), afegir la sal. Batre els ous amb una cullerada de llet i una mica de sal. Barrejar les patates amb l’ou i fregir en una paella ben calenta.
PATATES AMB PÈSOLS
De plats hort |
Ingredients
* pèsols
* oli i sal
* patata
Elaboració
Posarem a bullir aigua amb sal i quan bulli fort hi tirarem la patata .
Deixarem bullir tres o quatre minuts i hi afegirem els pèsols. Hem de mirar sempre que la quantitat de verdura que volguem bullir sigui proporcional a l’aigua que tinguem a l’olla, així evitarem que al tirar-hi els pèsols pari de bullir l’aigua. Deixarem coure fins que els pèsols siguin tous.
És important fer bullir la verdura de color en general sense tapar l’olla, ja que així evitarem que perdi color.
També podrem escaldar els pèsols amb aigua bullint i refredar-los amb aigua amb gel, així fixaríem millor el color.
ESTOFAT DE COSTELLA DE PORC AMB PATATES, CARXOFES I FAVES TENDRES DE L’HORT
De plats hort |
Ingredients:
– 1’200 g de patates
– 200 g de faves
– 150 gr carxofes
– 400 g de costella de porc
– 1 ceba
– 2 tomàquets madurs
– 1 pela de taronja
– 1’5 l de brou
– 4 brins de safrà
– 1 fulla de llorer
– 2 grans d’all
– 4 ametlles
– 2 avellanes
– 1 gotet d’oli
– sal i pebre
Preparació
Saleu la ceba i sofregiu-la en una cassola amb oli. Quan estigui ben rossa, daureu-hi també la costella de porc.
Tot seguit, afegiu-hi els tomàquets pelats i sense llavor. Un cop estigui tot cuit, tireu-hi les faves, prèviament escaldades. D’altra banda, peleu les patates, escapceu-les i incorporeu-les a l’estofat, seguidament les carxofes just abans d’abocar-hi el brou. I quan comenci a arrencar el bull, poseu-hi una pela de taronja i una fulla de llorer. Feu una picada amb els alls, les ametlles, les avellanes i una mica de sal. Afegiu-la a l’estofat i deixeu-ho que bulli 5 minuts més a foc baix. I ja per acabar, rectifiqueu-ho de sal i ja el podeu servir.
Esta molt bè perquè he vis els nostres companys i veure les nostres reseptes adeu
M’ancanta l’enciam i està molt bo, us el recomanu!!!
M’ ANCANTA L’ ENCIAMM!!!!