HORTS DEL MÓN

En aquesta pàgina aniré col·locant diferents webs que vaig trobant per internet sobre la manera de treballar els horts escolars, materials i noves idees de diferents parts del món.  Intentaré explicar una mica sobre el contingut que podreu trobar  a cada web per si algú s’anima a treure noves idees.
Amb qualsevol traductor podreu fer-vos una idea aproximada del que diuen.

AUSTRÀLIA

De LOGOS

La Cuina Stephanie Alexander Jardí de la Fundació i el Jardí de cuina al Col.legi d’Collingwood

Stephanie Alexander volia investigar si mitjançant la creació i la cura d’una horta extensa i, a continuació la preparació i la cocció dels productes collits, els nens petits poden desenvolupar un major gaudi del sabor i textura, una millor comprensió de la diferència cultural i gastronòmica, i una major comprensió de la relació entre les coses que creixen i la cura del medi ambient. Una part igualment important d’aquest experiment seria la posada en comú al voltant de la taula i parlar del que es menja.
Estic convençut que els canvis en l’elecció d’aliments no es produeixen com a conseqüència de l’assessorament de precaució, les cartes o les piràmides, però amb l’exemple i per les experiències positives pot ser sí.

A partir d’aquesta idea original es comença a desenvolupar a Austràlia un projecte que ja porta uns quants anys funcionant a diferents escoles i amb una aportació econòmica important de les institucions australianes.
En la pàgina de la seva fundació ens proposa idees, projectes, contesta a les preguntes més freqüents sobre l’hort, amb la incorporació, força important, de tenir la cuina de l’escola relacionada amb el projecte, escoles que participen,…

De LOGOS

www.kitchengardenfoundation.org.au

ANGLATERRA

De LOGOS

Pàgina que dóna consells sobre els horts, el compostatge i els projectes dels horts, i et deixa baixar-los.

http://theschoolvegetablepatch.schools.officelive.com/default.aspx

De LOGOS

www.thekidsgarden.co.uk/GetYourSchoolGrowing.html

Un jardí de l’escola anima els nens a treballar junts, no només a través de tasques com la jardineria birbada i reg, però també a través de l’observació i tècniques de resolució de problemes. Els nens poden ser científics, aprenent tot sobre coses com l’ecologia, les plantes de clima, i la nutrició.. Els horts escolars poden ajudar els nens comprendre i millorar les habilitats matemàtiques a través de projectes de jardineria que cobreixen qualsevol cosa, des de la geometria i el recompte de recopilar, organitzar i mostrar dades. Tot això en aquesta pàgina.

FRANÇA

De LOGOS

www.jardinons-alecole.org
En aquesta pàgina de França trobareu informació sobre els horts, activitats a fer,…

ALEMANYA

De LOGOS

www.oekolandbau.de/lehrer/allgemein-bildende-schulen/
Pàgina alemanya amb moltíssima informació sobre els horts a les escoles de diferents nivells, primària i secundària, així com materials en pdf per a poder treballar.

POLÒNIA

De LOGOS

www.naszafirma.szkolneogrody.pl.
En aquesta pàgina de Polònia trobareu informació sobre els horts, activitats a fer,…

ITÀLIA

De LOGOS

http://tellusfe.blogspot.com/2008/04/impariamo-conoscere-il-frutteto.html
Bloc italià que es dedica a esplicar els beneficis dels horts a les escoles, a difondre els productes de temporada, a veure com hi ha diferents animals que poden ajudar a les collites,…

ESTATS UNITS

De LOGOS

www.garden.org/home
www.kidsgardening.com/
En aquestes pàgines dels Estats units hi ha informació sobre els horts en generals i a les escoles. Així com diferents projectes que treballen, la poesia i els horts i jardins, els animals com les papallones,…

NICARAGUA

Aquí teniu una presentació d’un manual sobre els horts escolars a Nicaragua, ja tenen més de 1400.  En aquest país els horts tenen molta importància ja que una bona alimentació fa que s’aprenguin millor les coses.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

 
Go to Top