De planta del mes

NOM: Escarola, Escarola, Endive.
Cichorium endivia
FAMILIA: Compostes
PLANTACIÓ: Tardor- hivern
ORIGEN: Europa i Àsia
RECOL·LECCIÓ: De 80 a 150 dies
TEMPERATURA: Adaptable, però li van més bé les baixes temperatures
OBSERVACIONS: A l’interior desenvolupa un cor blanc bastant compacte que redueix el característic sabor amarg de les fulles, al mateix temps que aporta un punt picant d’allò més refrescant.
Lleuger sabor amarg.
Es fa servir sobretot en amanides.
Hi ha varietats de fulla llisa i ampla, així com varietats de fulla arrissada.
COMPOSICIÓ QUÍMICA
Aigua 94 %
Hidrats de carboni 4 % (fibra 1 %)
Proteïnes 1,5 %
Lípids 0,2 %
Potassi 390 mg/100 g
Sodi 30 mg/100 g
Fòsfor 56 mg/100 g
Calci 58 mg/100 g
Ferro 2 mg/100 g
Vitamina C 13 mg/100 g
Vitamina A 2 mg/100 g