Josep Pàmies és un camperol català (Balaguer, Lleida) que fa 15 anys va abandonar els mètodes moderns de cultiu amb ús abundant de químics i pesticides, per a passar al cultiu ecològic, resultant en una radical millora de la seva pròpia salut i la de les seves terres. Des de llavors, Josep s’ha convertit en un ferm defensor del cultiu ecològic i ha investigat i promou l’ús de les plantes amb propietats medicinals, sobretot de l’estèvia o el donzell (ajenjo). Josep també critica feroçment la indústria farmacèutica i les empreses que promouen l’ús de transgènics, com Monsanto, per vetllar més per l’obtenció de beneficis econòmics -mitjançant l’ús de patents i la cronificació de la malaltia- que la recerca de solucions reals i ètiques.

Aquest vídeo és un extracte del programa Singulars de Televisió de Catalunya “Victòria Garcia Reyes, els somriures de l’Amazones”: http://www.tv3.cat/videos/1546409