XATÓ PER ALBERT RECUERO I ALBERT CALAFELL
De hort desembre |
El Xató és una amanida d’escarola, anxoves, bacallà, tonyina i olives arbequines. El gran secret d’aquest plat està en la seva salsa, en la que és impresinble el morter.
Ingredients per a quatre persones:
2 Escaroles rissades.
400gr de bacallà sec.
200gr de tonyina.
12 Filets d’anxova en oli d’oliva.
200gr d’olives arbequines.
Nota: La recepta original utilitza tonyina salada, però és opcional.
Amanida
1- Desselar el bacallà aproximadamente durant 4 hores en aigua tèbica, cambiant-la dues vegades. Treure les espines, si en ténen i esquixar-lo amb dues mans.
2- Rentar les escaroles, tallan-les en trossos regularsi ,escorre-les. Les posarem en una plata, junt amb les olives.
3- Quan el bacallà estigui a punt, el posarem a la plata, juntament amb la tonyina. Hi afegirem les anxoves i a sobre la salsa de Xató.
Propietats nutricionals
-Rica en potassi, àcid fòlic, ferro, calci, magnesi i antioxidants. Té continguts moderats en vitamines A i B. Els principis amargs la fan indicada per estimular la secreció de la bilis i prevenir els càculs biliars. El contingut en minerals ajuda a prevenir l’osteoporosis.
Deixa un comentari