AMANIDA WALDORF D’ENCIAM PER LA JANA I LA JÚLIA
De plats de l'hort |
* INGREDIENTS: (per a 4 persones)
– 100g de poma groga.
– 150g de pera.
– 150g de nous pelades.
– 1 enciam.
– Olives.
– 1 cullerada de suc de llimona.
– 4 cullerades de maionesa.
– 1 enciam.
* PASSOS A SEGUIR:
1- Treure el pinyol de la poma i la pera- sense pelar-les- i tallar-les a daus. Tirar-hi per sobre el suc de llimona posar-ho tot junt en un bol.
2- Afegir la maionesa i , amb compte, barrejar-ho tot.
3- Cobrir el fons d’un plat amb fulles d’enciam – quant més verdes millor- , distribuir la barreja per sobre de les fulles i afegir-hi les nous talades per la meitat i les olives.
*EXPLICACIÓ SOBRE LA PLANTA:
Hi ha moltes varietats d’enciam. En general és una planta no gaire resistent al fred, si hi ha glaçades deixa les fulles vermelles. L’enciam necessita aigua abundant per tal que creixi de pressa i sigui tendre.
Pot anar-li bé una mica d’ombra a l’estiu.
Necessita molta mà d’obra per treure males herbes, adobar, lligar les fulles i collir.
Planta anual o bianual, que inicialment dorma una roseta de fulles de fins a 20 cm de llarg i que quan floreix forma una inflorescència amb flors blanques i fruit en forma d’aqueni allargat.
Deixa un comentari