De plats de l'hort

Ingredients:

– Tomàquet cherri
– Blat de moro
– Tonyina
– Espàrrecs
– Escarola
– Olives
– Formatge
– Oli
– Sal

Elaboració:
– Rentar l´ escarola
– Tallar les fulles.
– Afegir el formatge, tomàquet cherri, Blat de moro, tonyina, espàrrecs, olives.
– I per últim adinyar-ho amb oli i sal.

Característiques de l’escarola:
Propietats nutricionals
Rica en potassi, àcid fòlic, ferro, calci, magnesi i antioxidants. Té continguts moderats en vitamines A i B. Es consumeix crua en amanides.
Una mica de botànica
El seu nom científic és Cichorium endivia. És de la família de les compostes, igual que l’enciam i la carxofa.
Varietats
Hi ha varietats de fulla arrissada i varietats de fulla ampla. Dins de les varietats de fulla arrissada, amb la vora molt dentada hi ha les varietats Wallones que són escaroles molt grosses i resistents al fred. També són molt populars les varietats Cabell d’Àngel que, com el seu nom indica, tenen les fulles molt arrissades i fines.
Dins d’aquests dos grups hi ha moltes varietats que es classifiquen segons l’època de collita en varietats d’hivern, de tardor o de primavera. Hi ha varietats específiques per al cultiu d’endívies.