Visitem l’IIBB amb 1r de batxillerat per la setmana de la ciència

La setmana passada, dins de les activitats de la Setmana de la Ciència 2012, amb la gent de 1r de batxillerat de Biologia vam fer una sortida per fer un tastet de com es treballa en un centre de recerca.

Vam anar de visita a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Barcelona (IIBB) per veure les instal·lacions de l’Institut i -seguint un fil conductor què va des de les molècules fins als animals- conéixer in situ -i de font primària ;) – algunes de les línies d’investigació i tècniques què s’hi fan servir habitualment: cultius cel·lulars, microscopía òptica i fluorescència, microdiálisis, treballs amb models in vivo i in vitro

Abans de la visita, vam assistir a la xerrada Desenvolupament d’una teràpia cel·lular: del laboratori a l’hospital a càrrec de la Dra. Anna Serrano Mollar, que ens va explicar de primera mà la recerca que que ha desenvolupat els darrers anys en la investigació i implementació dels assajos clínics d’una teràpia pel tractament de la fibrosi pulmonar idiopàtica i dels resultats que està obtenint el seu equip.

Ací teniu les fotos de l’activitat.

 

Published by

Màrius

Màrius

Professor de Ciències a Secundària, amb formació i deformació biològica. Treballe a l'Institut Santa Eulàlia de L'Hospitalet de Llobregat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà