Per què els corbs són negres? Per què és l’òliba l’acompanyant de Minerva?

Hola, som els alumnes Abril Ramos i Raül Àlvarez i si llegiu Narracions de mites clàssics, ho sabreu: Per què creieu que els corbs són negres? Per què l’òliba és l’acompanyant eterna de Minerva?

Abril Ramos Aran i Raül Àlvarez Cuenca 

1r de batxillerat Humanístic

Aquest article s'ha publicat dins de General, Venjança i etiquetat amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Per què els corbs són negres? Per què és l’òliba l’acompanyant de Minerva?

  1. Raul, quina veu més fantàstica! Coneixia la magnífica veu digital de l’Abril i, per això, no m’ha sorprès tant. Tampoc sabia que forméssiu aquest tàndem! ara que ho sé, heu begut oli i voldré moltes més col·laboracions! Feliciter!

    Us recordo l’entrada del curs passat de la Júlia i l’Ariadna al nostre blog Aracne fila i fila.

  2. Retroenllaç: Per què els corbs són negres? Per...

  3. Retroenllaç: Poden, els animals, tenir sentiments humans? | El fil del mite grec

  4. Mar Cruz Viladoms diu:

    Salve!!
    Com diu el mite, Apol·lo va travessar el pit de Coronis (la seva esposa) amb una fletxa. De seguida es va penedir però ja era massa tard, tot i així, va poder salvar al nadó que portava al ventre i el va anomenar Esclepi. Apol·lo va castigar al corb tornant-lo de color fosc (reflectint el seu odi) i així, impedint-li estar amb els corbs blancs.
    Un vídeo molt ben fet noies.

  5. Valentina Restrepo diu:

    Salve!
    Molt interessant l’article!
    El corb és un animal molt present a la mitologia, la literatura i les arts. Era un dels animals insígnia dels víkings i com a tal apareix en banderes i escuts, probablement a causa dels corbs Hugin i Munin que acompanyen el déu Odín. Aquest caràcter d’acompanyants poderosos va traspassar a la mitologia irlandesa i britànica, on van erigir-se en guardians de la Torre de Londres.

    El seu plomatge negre el va associar ben aviat amb la mort (a l’Alcorà ensenya Caín com enterrar el difunt germà) i el pecat (per exemple és l’únic animal que intenta reproduir-se a l’Arca de Noè).
    Molt interessant saber sobre els corbs!

  6. alexia.alvarez diu:

    Salvete!!
    L’àudio al principi quan parla el Raúl, no s’entén quasi res, no s’escolta amb definició, però l’Abril ha vocalitzat molt bé, en general està molt bé!
    – Per què creieu que els corbs són negres? Els corbs són negres perquè reflecteixen l’odi que sent Apol•lo cap a ells degut a que el seu cobr blanc li va confessar la veritat sobre l’ infidelitat de Coronis cap a ell, això fa que Apol•lo s’enfureixi, i la mati a ella i al seu fill que encara el portava dins del seu ventre.
    – L’òliba és l’acompanyant eterna de Minerva? Per què?
    – L’òliba és l’animal preferit de Minerva, perquè en el moment que la filla de Coroneu li explica a minerva el fet de que Palas tenia un nou cistell arictoni amb una serp, Minerva s’enfadà amb ella i la substituí per L’inquitimene, convertida en Òliba degut a l’inces amb el seu pare, des de aquell moment es convertirà en l’eterna acompanyant. ( potser m’equivoco en algo però no he pogut escoltar bé la primera part )

  7. Retroenllaç: Narracions de mites clàssics: Per què?… | El fil del mite grec

  8. Claudia P. Torrabadella diu:

    Salve!

    No he tingut l’oportunitat de mirar el vídeo, ja que em surt que l’usuari l’ha eliminat! Per tant, no puc felicitar ni comentar el video,pero em puc fer una idea ja que m’he estat llegint els comentaris dels companys.

    Seguns la meva opinió,jo crec que els corbs són negres perquè respresenten odi,tristessa i pecat.

  9. Marta Bonis diu:

    El corb sempre ha sigut un simbol poderos durant l’epocà de l’antiga Grecia i Roma, es conegut com un animal astut, trampos, i en la mitologia més recent una profecia del diable, normalment en l’antiga Grecia el que pensaban era que el corb simbolitzaba la mort d’algun parent, i que l’alma s’enava al cel amb el corb, etc.

    A mi em sembla que el corb representa mort, tristesa, trampos i pecat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *