Les principals malalties de l’aparell reproductor són:

Càncer d’úter i càncer de mama

Aquestes malalties comencen amb la transformació d’algunes cèl·lules normals d’aquest òrgans en cèl·lules malaltes, és a dir en cèl·lules que no paren mai de dividir-se i que per això acabant generant tumors.

Si passa massa temps aquests tumors marxen  a altres parts del cos, i allí es multipliquen depressa genarnt altres tumors,  la qual cosa s’anomena metàstasi.

Quan hi ha focus cancerígens en molts llocs del cos resulta ja impossible l’eliminació del càncer.

Per tot això és molt convenient fer-se revisions mèdiques anuals. Així els petits tumors es poden detectar a temps i es poden extirpar sense que originin més problemes.

 

La candida

Càndida és el nom científic d’un llevat. És un fong que viu a gairebé a tot arreu, fins i tot dins del cos. En general, el sistema immunitari manté els fongs sota control, però de vegades aquests fongs es multipliquen massa i poden crear aquesta malatia. Si està malalt ha de prendre antibiòtics.

 

La vaginitis

La vaginitis, també anomenada vulvovaginitis, és una inflamació o infecció de la vagina. També pot afectar la vulva, la part externa dels genitals de la dona. La vaginitis pot causar picor, dolor, secreció i olor.

La vaginitis és comuna, especialment en les dones en edat reproductiva. En general, ocorre quan hi ha un canvi en l’equilibri de bacteris o llevats que normalment es troben en la seva vagina. Hi ha diferents tipus de vaginitis, les que tenen diferents causes, símptomes i tractaments.