La constel·lació d’Aquari segons Eratòstenes

Aquest text correspon al llibre de Catasterismes, d’Eratòstenes.

“…καὶ ὅτι τέτευχεν ἀθανασίαν τοῖς ἀνθρώποις ἄγνωστον οὖσαν…῎Εχει δ’ ἀστέρας ἐπὶ τῆς κεφαλῆς ἀμαυροὺς β, ἐφ’ ἑκατέρων ὤμων α, ἀμφοτέρους μεγάλους, ἐφ’ ἑκατέρῳ ἀγκῶνι α, ἐπ’ ἄκρας χειρὸς δεξιᾶς λαμπρὸν α, ἐφ’ ἑκατέρου μαστοῦ α, ὑπὸ τοὺς μαστοὺς ἑκατέρωθεν α, <ἐπ’> ἀριστεροῦ ἰσχίου α, <ἐφ’> ἑκατέρου γόνατος α, <ἐπὶ> δεξιᾶς κνήμης α, ἐφ’ ἑκατέρῳ ποδὶ α· <τοὺς πάντας ιζ>· ἡ δὲ ἔκχυσις τοῦ ὕδατός ἐστιν ἐξ ἀστέρων λα ἔχουσα ἀστέρας β, οἵ εἰσι λαμπροί.”

Text traduït per Jordi Pàmies i Massana:

…Diu també que Zeus el dotà d’una inmortalitat desconeguda pels homes…Té dues estrelles esmorteïdes al cap; una a cada espatlla, grosses totes dues; una a cada colze; una de brillant a la punta de la mà dreta; una a cada pit; una al dessota de cada una d’aquestes; una al maluc esquerre; una a cada genoll; una a la canella dreta; una a cada peu. <En total disset.> Ell doll d’aigua és de trebta-una estrelles; en té dues de brillants.”

aquarius_hev.jpg

Representació de la constel·lació d’Aquari

El text literari que hem esmentat anteriorment ens parla sobre la constel·lació d’Aquari i de la seva disposició en el cel.

Aquest article s'ha publicat dins de Catasterismes, Constel·lacions, Eratòstenes, General, Grec i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *