L’asteroide Tici

Tici és l’asteroide num. 258, situat en el Cinturó d’asteroides. Va ser descobert per l’astrònom Karl Theodor Robert Luther en l’Observatori de Düsseldorf el 4 de maig de 1886.

Mite de Tici:

Tici fou un gegant, fill de Zeus i d’Elara (va ser ocultat abans de néixer a Gea, la Mare Terra, per por a la gelosia d’Hera, legítima esposa de Zeus). Per aquesta raó, Tici és identificat també com a fill de Gea. Hera li encomanà que raptés Leto (aleshores la seva rival). Tici la va assaltar, esquinçant els seus vestits i intentant violar-la. Els seus crits van atreure Apol·lo i Àrtemis, qui amb les seves fletxes van acabar amb el gegant. Segons altres versions, Zeus el va fulminar amb un raig i el precipità al Tàrtar, on jeia estès a terra i dues àligues li devoraven cada dia el fetge, que li tornava a créixer per l’endemà.

Tici, de Tiziano, Museu del Prado


Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *