L’asteroide Terpsícora

Terpsícora és l’asteroide número 81 de la sèrie. El va descobrir des de Marsella Ernst Wilhelm Leberecht Tempel, el 30 de setembre de 1864.

Imatge de l’asteroide Terpsícora

El mite de Terpsícora:

En la mitologia grega, Terpsícora és la musa de la dansa, de la poesia lleugera pròpia per acompanyar en el ball als cors de dansaires, i també se la considera com la musa del cant coral. És representada com una jove esvelta, amb un aire jovial i actitud lleugera. Garlandes de flors formen la seva corona i entre les seves mans fa sonar una lira. És filla de Zeus i de Mnemòsine, com totes les muses. En algunes llegendes, Terpsícora i Forcis apareixen com els progenitors de les sirenes, divinitats marines dotades d’una meravellosa veu que van gosar competir amb les muses, qui les van derrotar i els hi van arrencar les plomes. Avergonyides, les sirenes es van retirar a les costes de Sicília on, amb el seu cant, exercien tan poderosa atracció sobre els marins que aquests no podien evitar que els seus navilis s’estavellessin contra les roques.

Estàtua de Terpsícora al Museu del Prado

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *