L’asteroide Euriclea

Euriclea és l’asteroide n.º 195. Va ser descobert per  Johann Palisa el 19 d’abril de 1879 des de l’observatori de Pula (Croàcia).

Mite d’Euriclea:

Euriclea és un personatge que apareix a l’Odissea. Filla d’Ops i nascuda a Ítaca, va ser comprada pel rei Laertes per vint bous i es va posar al seu costat com la seva segona esposa. Era la dida d’Ulisses (Odisseu) i de Telèmac i la fidel guardiana de la casa. Quan Odisseu va tornar a Ítaca disfressat de captaire, ella el va reconèixer pel tall causat per un senglar quan era molt jove i estava a punt de revelar la seva identitat a Penèlope quan ell la va amenaçar amb dures paraules per impedir-ho.

Ulisses i Euriclea,de Christian Gottlob Heyne

 

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *