Euterpe feta asteroide!

Euterpe és l’asteroide núm. 27 de la sèrie, descobert des de Londres el 8 de novembre de 1853, per en John Russell Hind.

Imatge de l’asteroide Euterpe

El mite d’Euterpe:

En la mitologia grega, Euterpe és la musa de la música, especialment protectora de l’art de tocar la flauta. Com les altres muses era filla de Mnemòsine i de Zeus. En general se la representa coronada de flors i portant entre les seves mans el doble-aulos. En altres ocasions se la troba amb altres instruments de música: violins, guitarres, tambor, etc. A finals de l’època clàssica se la denominava musa de la poesia lírica, i era representada amb una flauta a la mà. El déu fluvial Estrimó va deixar Euterpe embarassada. El seu fill, Rhesus de Tràcia, dirigí una partida de tracians i va morir a les mans de Diomedes a Troia.

Mosaic d’Euterpe al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *