Lucina feta asteroide!

Lucina és l’asteroide núm. 146. Va ser descobert el 8 de juny del 1875 a Marsella per l’Alphonse Borrelly . És un asteroide gran i fosc del cinturó principal compost de carboni.

Mite de Lucina:

Lucina era la deessa romana que presidia el naixement dels nens i s’encarregava d’auxiliar a les dones durant el part. Rebien també aquest sobrenom les deesses DianaJuno, ja que eren deesses de la llum i dels naixements. El nom va ser pres en el sentit de “la que porta els nens a la llum” (en llatí lux,-cis “llum”). Se la representava com una matrona amb una copa a la mà dreta i una llança a l’esquerra, o bé, asseguda amb un nen acabat de néixer a la falda i una flor a la mà dreta. En el naixament d’Hèrcules Lucina va renyar la matrona que va assistir Alcmena ja que Juno els hi havia prohibit.

El naixemeny d’Hèracles (Lucina és la que està al fons a la dreta), il·lustració de les Metamorfosis d’Ovidi

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *