L’asteroide Coronis

Coronis és l’asteroide num. 158. És un asteroide de tipus S (formada per sil·lici) del cinturó principal. Va ser descobert per Viktor Knorre el 4 de gener de 1876 a l’observatori de Berlín.

Asteroide Coronis

Mite de Coronis:

Apol·lo va estar un dia tan enamorat de la princesa Coronis, filla del rei Flègias, que va confiar a un corb blanc la cura de vetllar per ella. Però un dia el corb va descuidar la seva vigilància, i Coronis es va deixar seduir per un mortal anomenat Isquis. Quan Apol·lo es va assabentar d’això es va enfurismar, i es va posar tan gelós que va manar a la seva germana Àrtemis d’acabar amb la vida de la jove. Àrtemis així ho va fer, i va matar la jove clavant-li una fletxa en ple pit. Però quan estava a punt de morir, Coronis va reconèixer que esperava un nen d’Apol·lo, des del dia que es van trobar al riu i el déu es va enamorar d’ella. El nen va ser salvat des del ventre per Apol·lo, se’l va anomenar Asclepi (el que seria déu de la Medicina) i va ser confiat, com molts altres herois i semidéus, al Centaure Quiró. I com a càstig per la seva negligència, el déu va cremar al corb i el seu plomatge es va tornar negre per sempre.

Quadre  “Apol·lo i  Coronis” d’Adam Elsheimer

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *