L’asteroide Amfitrite

Amphitrite és l’asteroide número 29 de la sèrie, desccobert a Londres l’1 de març de 1854 per A. Marth. Té un diàmetre de 2 quilòmetres i probablement no es tot de roca solida, ja que la seva densitat es massa baixa per ésser un objecte sòlid format enterament desilicats

© NASA/Galileo 1993. Pictured asteroid is 243 Ida.

Imatge de l’asteroide Amfitrite

El mite d’Amfitrite:

Amfitrite era una de les nimfes del mar anomenades les Nereides. Un dia el déu del mar Posidó (en llatí, Neptú) la va veure ballant i es va enamorar desesperadament d’ella. Immediatament li va demanar que es casés amb ell, però ella es va negar. Sense desencoratjar-se per la negació de Amfitrite, Posidó va enviar a un dels seus criats, un dofí per convèncer l’Amfitrite. El dofí va fer un gran treball a defensar la causa de Neptú i ella va acabar cedint. Neptú i Amfitrite es van casar i com premi per la seva ajuda. Neptú va col·locar la imatge del dofí entre les estrelles com la constel·lació Delphinus, el dofí. Entre els seus fills hi havia  Tritó i Rodes.

Estàtua d’Amfitrite per François Théodore Devaulx al Louvre

Aquest article s'ha publicat dins de Asteroides, General, Mitologia i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *