Tucà

És una constel·lació de l’hemisferi sud que limita al nord amb les constel·lacions de Fènix i Grua, a l’est amb Indi, al sud amb Octant i a l’oest amb Hidra. En aquesta constel·lació es troba el núvol de Magallanes. La seva estrella més brillant és Alfa Tucanae. El seu nom ve del llatí Tucana (en grec, Τουκάνα).

Constel·lació del Tucà

tucana.JPG

Representació de la constel·lació del Tucà

La constel·lació del Tucà va ser descoberta pel navegant holandès Pieter Dirkszoon Keyser i Frederik d’Houtman a la fi del segle XVI, no té per tant, mitologia. Aquesta constel·lació representa un tucà.

Tucà de l’Amazones

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Tucà

  1. Retroenllaç: Hidra Mascle | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *