Triangle Austral

És una petita constel·lació austral de l’hemisferi sud que limita al nord amb la constel·lació del Regle, a l’est amb Compàs i al sud amb Au del Paradís. És visible a l’hemisferi sud durant gran part de l’any. La seva estrella més brillant és  Alfa Trianguli Australis o Atria. El seu nom ve del llatí Triangulum Australe (en grec, Τρίγωνον Νότιον).

File:Triangulum Australe.gif

Constel·lació del Triangle Austral

Representació de la constel·lació del Triangle Austral

La constel·lació del Triangle Austral  va ser descoberta pel navegant holandès Pieter Dirkszoon Keyser i Frederik d’Houtman a la fi del segle XVI, no té per tant, mitologia. Tots dos navegants van observar la seva forma triangular i van voler reflectir la constel·lació de Triangulum de l’hemisferi nord per l’austral.

Triangle, instrument

Piràmides d’Egipte

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Lèxic. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *