Fènix

És una constel·lació menor de l’hemisferi sud que limita al nord amb les constel·lacions de Forn i Escultor, a l’est amb la constel·lació de Grua, al sud amb Tucà i a l’oest amb Eridà. La seva estrella més brillant és Alfa Phoenicis o Ankaa. El seu nom ve del llatí Phoenix (en grec Φοίνιξ).

Constel·lació del Fènix

Representació de la constel·lació del Fènix

Mite de l’au Fènix:

En la mitologia grega l’au Fènix tenia un tamany similar al de l’àguila, fortes urpes i un afilat bec. El seu plumatge era una combinació de vermell (d’aquí que Fènix en grec era Φοίνιξ).  Segons els grecs, el fènix vivia a l’Aràbia prop d’un pou, en el qual es banyava a l’alba i aleshores el déu grec del sol, Apol·lo, hi aturava el seu carro (el sol) per escoltar la seva cançó. El fènix era capaç de curar les ferides i renaixía de les seves propies cendres.

Dibuix de l’au Fènix

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Fènix

 1. Retroenllaç: Tucà | El cel dels mites

 2. Retroenllaç: Escultor | El cel dels mites

 3. Retroenllaç: Alas de fuego de Tierra Santa | El cel dels mites

 4. chaymae diu:

  salve!!
  jo havia llegit un llibre (tornaran a buscar-me) que parlava d’aquest monstre pero no sabia res mes d’ell pero despres d’aquest article ho he pogut comprendre mes i m’agrada mes el llibre, aixi que la majoria dels llibres juvenils tenen molt referents clàssics.
  us recomano molt aquest llibre es interrasant.

 5. Ada Andiñach diu:

  Bonum diem!
  El Fènix em sembla un ànimal mitològic molt maco i l’he triat perquè a la saga Harry Potter surt un fènix que , al igual que el fènix dels mites, pot curar amb les seves llàgrimes i ,quan envelleix, ressucita de les seves pròpies cendres.
  Salve 😀

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *