Mosca

És una constel·lació menor de l’hemisferi sud, situada entre les constel·lacions de la Quilla, l’au del Paradís i  la Creu del Sud, en el límit de la Via Làctia. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és Alfa Muscae. El seu nom ve del llatí Musca (en grec Μυία).

ç

Constel·lació de la Mosca

Representació de la constel·lació de la Mosca

Aquesta constel·lació va ser descoberta pels navegants holandesos Pieter Keyser i Frederick de Houtman l’any 1590. Originalment la van batejar amb el nom d’Apis, l’abella. Però com que aquest nom es podia confondre amb la constel·lació de Apus (Au del paradís), va ser rebatejada amb el nom de Musca Australis, La Mosca del Sud, per diferenciar-la de Musca Borealis, la Mosca del Nord, una constel·lació que està extingida. Actualment coneixem aquesta constel·lació simplement amb el nom de Mosca.

 

Mosca


 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Mosca

  1. Retroenllaç: Creu del Sud | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Camaleó | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *