Unicorn

És una constel·lació de l’hemisferi nord que limita amb Orió a l’est, amb Bessons al nord, amb Ca Major al sud i amb Hidra a l’oest. Aquesta conste·lació té molts cúmuls estelarsi moltes nebuloses. És visible entre els mesos d’octubre a abril.  La seva estrella més brillant és Alfa Monocerotis. El seu nom ve del llatí Monoceros (en grec Μονόκερως).

Constel·lació de l’Unicorn

Representació de la constel·lació de l’Unicorn

L’Unicorn és una constel·lació moderna, que va ser descoberta per l’astrònom i teòleg holandès Petrus Plancius el 1613. Com que és una constel·lació recent no té mite, encara que alguns àstronoms del moment van assegurar que aquesta constel·lació havia estat descoberta molt abans per la civilització persa.

Cuadre celta d’un unicorn

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Unicorn

  1. Retroenllaç: Llebre | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Popa | El cel dels mites

  3. Retroenllaç: Càstor i Pòl·lux, el mite dels bessons | El fil del mite grec

  4. Retroenllaç: Gèmini (Bessons) | El cel dels mites

  5. Retroenllaç: Ca Major | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *