Regle

És una petita constel·lació de l’hemisferi sud que limita al nord amb Escorpí i Llop, a l’est amb compàs i al sud amb Triangle Austral.  És visible entre els mesos de febrer fins a octubre. Es troba a l’esquador de la Via Làctia. La seva estrella més brillant és Gamma 2 Norme. El seu nom ve del llatí Norma (en grec Γνώμων).

Constel·lació de Regle

Representació de la constel·lació de Regle

Aquesta constel·lació va ser anomenada originalment Norma et Regula, fent referència a les eines del fuster: “Escaire i Nivell”. Nicolas Louis de Lacaille li va donar nom a aquesta constel·lació  durant la seva estància en el Cap de la Bona Esperança  entre els anys  1751 i 1752.

Escaire de fuster

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Regle

  1. Retroenllaç: Triangle Austral | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *