Coloma

Coloma és una petita constel·lació al sud de Ca Major i del Llop, fou separada de la constel·lació Ca Major per Augustin Royer, el 1679.  L’estel més brillant de Coloma és Phact, també coneguda com Alpha Col, que vol dir “colom” . El seu nom ve del llatí Columbus (Περιστερά, en grec) Atès que va ser creada al segle XVII, per la separació d’una constel·lació ja existent, no té mitologia relacionada, de manera independent. Tot i que es creu que podria referir-se a el colom que els Argonautes envien per determinar si poden passar per l’estret del Mar Negre.

Constel·lació de la Coloma

Representació de la constel·lació Argo Navis amb la constel·lació de la

Coloma al costat

Coloms

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Coloma

  1. Retroenllaç: Burí | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *