Balança

La Balança és la setena constel·lació zodiacal. És una de les 88 constel·lacions modernes.És una constel·lació poc lluminosa que no té cap estel de la primera magnitud, situada entre Verge a l’oest i Escorpí al est. L’estrella més brillant de la constel·lació de Balança és α Librae. Originalment formava part de les pinces d’Escorpí. Limita al nord amb les constel·lacions de la Serp i la Verge, al sud amb Hidra i Llop i a l’oest amb les constel·lacions d’Escorpí i Ofiüc. El seu nom ve del llatí Libra (Ζυγός, en grec).


Constel·lació de la Balança

Representació de la constel·lació de la Balança

Mite de la Balança:

En la mitologia grega, aquesta constel·lació representa la balança sostinguda per Hera, deessa del matrimoni. En la mitologia romana, es considerava que era la balança d’Astrea, la deessa verge de la Justícia. La mateixa deessa era representada per una constel·lació veïna: Verge.

Quadre “Astrea deixa els pastors” de Salvatore Rosa

Aquest article ha estat publicat en Constel·lacions, General, Mitologia, Zodíac. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Balança

 1. Retroenllaç: Hidra Femella | El cel dels mites

 2. Retroenllaç: El Llop | El cel dels mites

 3. Retroenllaç: L’asteroide Astrea | El cel dels mites

 4. Retroenllaç: Anònim

 5. Carlos Thiriet diu:

  Salve,
  Ergo signum meum zodiacum Libra est, quia ego sum natus die ante diem quintum Nonas Octobres.

 6. Noelia Nistal diu:

  IX—XII—MMXIV
  Bonum diem!
  La balança, com el seu propi nom indica, és la balança que indica Justicia, però també és la balança sostinguda per Hera, deessa del matrimoni. A mí, personalment, m’agrada més la de la mitologia grega, perquè la balança indica igualtat, amor comú… En canvi, La justicia a vegades no és gens justa ni igual.
  Vale!

 7. Liana Franchesca diu:

  Salve!

  La Balança tal i com diu aqui és la setena constel·lació zodiacal. És una constel·lació poc lluminosa que no té cap estel. El seu nom ve del llatí Libra (Ζυγός, en grec).

  En la mitologia grega, aquesta constel·lació representa la balança sostinguda per Hera, que era la deessa del matrimoni.

  Vale!

 8. Lucila Pérez diu:

  Bonum diem,
  Jo ja coneixia alguna cosa sobre el signe de Balança, ja que és el meu signe de zodíac, però he après més coses, no sabia que en la mitologia grega representes labalança que sosté Hera, la deesa del Matrimoni i que en la mitologia romana, era la balança d’Astrea, la deesa de la Justícia.
  Salve!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *