Ocell del Paradís

És una petita constel·lació de l’hemisferi sud, que limita al sud amb Octant, al nord del Compàs, Triangle Austral i Altar, i a l’oest amb la Mosca. És una estrella circumpolar. La seva estrella més brillant és Alfa Apodis. És visible entre el mes de juliol fins al mes de desembre. El seu nom ve del llatí apus, apodis “falcillot, martinet” (en grec, Πτηνόν).

Constel·lació de l’Ocell del Paradís

Representació de la constel·lació de l’Ocell del Paradís

Mite de l’ocell del Paradís:

Apus es refereix a l’au del paradís que al principi es va conèixer com a au de l’Índia. Altres indiquen que prové del grec ἂπους que significa “sense peus”, fent referència al mite grec sobre ocells que semblaven no tenir potes durant el vol.

Falciot del Pacífic, també conegut amb el nom de Apus Pacificus

Ocell del Paradís, també anomenat Paradisaea

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Ocell del Paradís

  1. Retroenllaç: Paó reial | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *