Burí

Burí és una constel·lació menor de l’hemisferi sud, introduïda per Nicolàs de Lacaille, que es troba entre Coloma i Eridà. Representa un cisell, una eina manual que permet tallar, ranurar o desbastar materials diversos (pedra, metall…). Normalment el cisell presenta una forma allargada i és de secció rectangular o circular. Burí és una constel·lació tènue, la seva estrella més brillant és α Caeli. El seu nom ve del llatí Caelum (Γλυφείον, en grec). La constel·lació de Burí no té cap origen mitològic.

Constel·lació de Burí

Representació de la constel·lació de Burí

Joc de cisells

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Burí

  1. Retroenllaç: Paleta | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Orada | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *