Linx

El Linx és una constel·lació de l’hemisferi nord, descrita el segle XVII per Johannes Hevelius. L’origen del nom es deu a la poca lluminositat dels seus astres, fet que fa que es necessitin ulls de linx per poder veure-la. L’objecte més notable és el cúmul globular intergalàctic NGC 2419.  L’estrella més brillant de la constel·lació del Linx és α Lyncis. Com que Linx és una constel·lació particularment feble, no va ser reconeguda abans del segle XVII, per tant no hi ha mitologia associada amb ella. Johannes Hevelius només va fer un dibuix de la constel·lació, que no és més que una línia zigzaguejant, perquè volia emplenar un buit obert entre les constel·lacions d’Óssa Major i Cotxer. El seu nom en llatí és Lynx (Λυγξ, en grec).

Constel·lació del Linx

Representació de la constel·lació del Linx

Foto d’un linx del zoo de Viena

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Linx

  1. Retroenllaç: Cranc | El cel dels mites

  2. Retroenllaç: Gèmini (Bessons) | El cel dels mites

  3. Retroenllaç: Càstor i Pòl·lux, el mite dels bessons | El fil del mite grec

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *