Εscut

Escut és una petita constel·lació de l’hemisferi sud. És una de les 48 constel·lacions modernes. Està situada entre Àguila i Sagitari. El nom original és Scutum Sobiescianum (Escut dels Sobieski) fou introduït a finals de 1683 per Johannes Hevelius.  L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és  Alfa (α) Scuti.  El seu nom en llatí és Scutum i en grec és  Ἀσπίς.

Constel·lació de l’Escut

Representació de la constel·lació de l’Escut

 

Història de la constel·lació de l’Escut

Joan III Sobieski (1624-1696) va ser l’últim gran rei de Polònia i Lituània que  va vèncer als turcs en mil i una batalles culminant amb l’expulsió d’aquests a Viena el 1683, el que va suposar també l’expulsió dels turcs d’Europa i set anys després, Hevelius, commemorant aquests gestes, va decidir crear una constel·lació amb el nom d’ “Escut de Sobieski”.

Quadre de “Joan Sobieski III a Viena” de Jerzy Siemiginowski en el “Museu Nacional de Varsòvia

 

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Εscut

  1. Retroenllaç: [BLOCKED BY STBV] Què són les nebuloses? | El cel dels mites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *