Triangle

És una constel·lació menor de l’hemisferi sud que limita al nord amb Andròmeda a l’est de Peixos i al sud d’Àries. Es caracteritza per la seva forma de triangle isòsceles. L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és Beta Triangle. El seu nom ve del llatí Triangulum (en grec Τρίγωνον).

Constel·lació Triangle

Representació de la constel·lació Triangle

Mite de Triangle:

A pesar de que és una constel·lació menor, ja era coneguda en l’antiguitat pels grecs, degut a que la forma de la constel·lació és similar a la lletra grega Delta. Per la seva forma també s’associava aquesta constel·lació al riu Nil i a la illa de Sicília, que també té aquesta forma. Fins i tot es diu que el déu Hermes va col·locar sobre la constel·lació d’Àries diverses estrelles que va donar forma de Delta com la primera lletra del genitiu del déu Zeus (Διός).  A més el triangle per Pitàgores representava el principi, el mig i el final.

Mapa del riu Nil

Hermes Ingenui, còpia romana de l’original

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *