Serpent

És una constel·lació de l’hemisferi nord que està dividida en dues parts: una que es troba a l’esquerre d’Ofiüc, anomenada la cua de la serp (Serpens Cauda)   i l’altra que es troba a la dreta d’Ofüc, anomenada el cap de la serp (Serpens Caput). L’estrella més brillant d’aquesta constel·lació és Alfa Serpentis també anomenada Unukalhai. El seu nom ve del llatí Serpens (en grec, Όφις).

Constel·lació de Serpent

Representació de la constel·lació de Serpent

Mite de Serpent:

La constel·lació de Serpent i Ofiüc es coneix des de fa molts segles i els antics van veure-hi la figura d’un home gegant estrenyent una llarga serp. Se’l va anomenar Serpentari, però de seguida es va distingir l’autèntica figura humana que van anomenar Ofiüc. És la serp d’Asclepi, déu de la medicina. La renovació periòdica de la pell ha convertit  la serp en un símbol de salut i medicina, com es mostra en la vara d’Esculapi i en els símbols de la farmàcia.

Estàtua d’Esculapi, Glypotek, Copenhague.

 

Aquest article s'ha publicat dins de Constel·lacions, General, Lèxic, Mitologia i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Serpent

  1. Retroenllaç: Balança | El cel dels mites

  2. Alexia Álvarez Pàmies diu:

    Bonum diem!
    M’agradaria veure la constel.lació per poder veure amb els meus propis ulls, l’home estripan a la serp. Sembla mentide tantes coincidencias entre la natura i l’home!
    Vale!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *