L’assassí de la brúixola

L’assassí de la brúixola

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mS60CMh1zPs[/youtube]Blue Jeans, La chica invisible, Planeta, Barcelona, ​​2017, 542 pàgines, 19 €.

 

En una novel·la les dues primeres pàgines són fonamentals perquè enganxi al lector i no deixi de llegir com succeeix a La chica invisible que quan comences no pots parar, això passa poques vegades. La novel·la que publica Planeta explica la història d’Aurora, la història d’un institut d’ensenyament mitjà on tots tenen secrets a amagar, per descomptat com en les millors novel·les angleses del gènere negre. Hi ha un crim per resoldre on tots podrien ser culpables, tots són sospitosos. Qui ha matat la noia invisible?

L’autor Francesc de Paula escriu sota el pseudònim de Blue Jeans. El novel·lista es troba còmode en la novel·la de misteri sobre el tema de fons, les trames juvenils sobre les quals porta diversos anys treballant. L’adolescència i les seves contradiccions, la seva innocència, la seva lluita per la justícia i la seva energia gairebé inesgotable. La novel·la està plena de WhatsApps d’aquests que ens penedim l’endemà d’haver-los enviat, d’aquests impulsius que donen pistes sobre un estat emocional. Adolescents d’un institut aclaparats pel fet d’estudiar, o de viure. Adolescents fràgils com bombolles de sabó. Joves enganxats a una pantalla, ja sigui de mòbil o d’ordinador. Entre aquest mar d’adolescents la típica noia o noi que no es relaciona amb ningú, aquests que passen desapercebuts, els invisibles per als altres, fins i tot pel Twitter o l’Instagram. El cos de la jove apareix sense vida, es diu Aurora i ja tenim cas per investigar, pistes falses i pistes veritables.

El món dels professors i dels alumnes apareix en un repertori de situacions quotidianes. Pares i mares d’alumnes i vida acadèmica. El fantasma d’Agatha Christie sobrevola sobre aquestes cinc-centes pàgines que es devoren ràpid, en les mans d’un lector que li surt la vena periodística i vol saber d’aquesta noia que la marxa del seu pare va començar a desconnectar-la de la vida. No era una nena, tenia disset anys i es deia Aurora Rius filla de Vera i Bernat. Com sempre les primeres sospites recauen sobre els familiars més propers. Després la trama agafa camins que el lector lliurat a les novel·les de suspens amb crim anirà descobrint. Emocions, sentiments i reflexions sobre els adolescents dels instituts d’ensenyament mitjà sembren La chica invisible. Una molt bona lectura d’estiu, passat l’aclaparament dels exàmens, sota l’ombra del para-sol i el so del mar a la llunyania mentre passem les pàgines amb els dits plens de crema solar.

  1. A. Aguado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *