Del dolç al salat

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bnB0Yz6uXN8[/youtube]

Miquel Antoja, 101 receptes per a triomfar, Llibres cúpula, Editorial Planeta, Barcelona, ​​2018, 222 pàgines, 20 €.

 

Sempre és una difícil decisió aquesta de triar un camí a la vida, però quan ho decideixes has de posar tota la carn a la graella. La cuina és un dels camins professionals què més acceptació està tenint entre els joves i en aquest sentit les escoles ofereixen cada vegada millor formació. Un exemple és el del llibre de cuina que presentem avui: Miquel Antoja (Badalona, ​​1984) és un fanàtic dels fogons, un d’aquests talents emergents, i ho fa des de la cuina i des dels llibres. Avui presentem 101 receptes per triomfar Llibres Cúpula, d’aquesta manera se suma a la llarga llista de xefs que es dediquen a la didàctica de la cuina.

El llibre conté les receptes preferideds del cuiner que es va formar a l’Escola Universitària d’Hostaleria de Sant Pol de Mar. Es considera hereu de Josep Maria Freixa en el restaurant del qual va treballar dur, ​​va passar per la cuina del resturant Sant Pau de Sant Pol de mar de la xef Carme Ruscalleda. S’ha convertit en un cuiner mediàtic que té el seu canal de youtube, instagram i altres xarxes socials. Una de les virtuts que ha après dels seus mestres és la constància i les ganes de millorar per això una de les seves facetes és la d’assessor de restaurants.

El llibre mostra dues cares de la mateixa moneda: la cara a (pastisser) i la cara b (cuiner), dolç i salat formen les dues cares d’un mateix professional de la cuina. El llibre està estructurat en nou blocs entre d’altres: bases de cuina, salses, peixos, carns, postres i galetes… Entre les receptes destaca el brou de gamba, la samfaina, la crema acipicant vegetal, lemon peu i el Dònut. Cada recepta té els ingredients amb les quantitats exactes, els passos a seguir, fotografia i consell del tipus: “Es pot utilitzar per postres, per refrigeris, per aperitius. De vegades algunes notes a peu de pàgina tipus: “aquesta cocció és ideal per si comprem els llamàntols, però no volem menjar-los el mateix dia. Si els fem aquesta cocció i els congelem, conservarem la seva frescor per al dia que els vulguem consumir “o del tipus” Si se’ns queda sec el guisat a meitat de la cocció, es pot afegir una mica més d’aigua bullint. En el cas de les mongetes l’aigua ha de ser freda “. El llibre conté receptes tan útils com la massa de pizza, la pasta fresca, una bona beixamel, salses o caldos com la vichyssoise, ens ha cridat l’atenció la forma de fer les croquetes de pernil o l’steak tàrtar, … el llibre es tanca amb la recepta d’ speculoos, aquestes galetes són típiques de Bèlgica i Holanda i ens recorden els sabors dolços de tota la vida. D’alguna manera aquest és el sentit d’aquest receptari, el de gaudir dels sabors dolços i salats de tota la vida amb l’ajuda inestimable d’algú que entén la cuina com l’art dels sentits.

  1. A. Aguado

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *