Els contes a la ràdio

Al nostre centre treballem contes que incorporem a una secció del programa mensual de ràdio de l’escola, “Fem ràdio a l’escola”, que emet l’emissora municipal Ràdio Flix i a la intranet del centre. Tot queda a la biblioteca sonora del centre.

Després de la primera fase d’adaptació del conte i treball lector es realitza el guió de locució i es passa a la següent fase de treball amb l’Audacity incorporant efectes sonors per a la gravació final.

Activitats:

Unitat de programació “Expliquem contes”. Contes que els nens i nenes de cicle superior han explicat o han llegit als nens i nenes de parvulari dins de l’activitat l’hora del conte i que s’enregistra.

hpim1424.jpg

  • Contes Rodari.

Proposat per l’editorial La Galera, els alumnes de CM, han fet contes a l’estil Rodari. Cada nen ha fet un conte o de vegades entre tots fem el conte, dels contes inventats es fa una selecció dels més originals. Aquests s’han preparat per llegir-los a la ràdio, cada alumne tenia un paper o una part del conte, l’assagem a la classe i després l’enregistrem.

  • Contes d’anglès.

A la classe d’anglès treballem alguns contes anglesos tradicionals, els escoltem, fem activitats de comprensió, els llegim. Després repartim papers i preparem les màscares o titelles, ja que aquest contes els anirem a representar a una altra classe o a la biblioteca, aquest any farem una Roda de contes en anglès a la biblioteca.

Un cop tenim els contes assajats i els nens es saben el seu paper llavors els gravem a la ràdio. Cada grup grava el seu conte i el que queda més bé és el que s’emet pel programa de ràdio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *