LIJ EBRE

 • Des del SEMINARI DE BIBLIOTEQUES ESCOLARS DE LA RIBERA es fa difusió de la LITERATURA INFANTIL I JUVENIL EBRENCA, començant pels autors propers.
 • En col·laboració amb la Fira del LLibre Ebrenc facilitem aquest distintiu a les Biblioteques Escolars de la Ribera a partir del curs 2016-17:LogoLlibreEbrenc

Fira del Llibre Ebrencwww.llibresebrencs.org

 • Mitjançant la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre hem realitzat presentacions de contes ebrencs cada any i una selecció de Literatura Infantil i Juvenil Ebrenca dedicant una sessió del Seminari de Biblioteques, novembre de 2015:

Llibre-ebrenc LIJ a la BC MÓRA D’EBRE

 • Cada BIBLIOTECA ESCOLAR disposa d’UNA GUIA DE LECTURA que inclou els llibres d’autors ebrencs que té a disposició de la seva comunitat educativa segons servei de préstec. A més d’ una exposició permanent dins el RACÓ EBRENC mostrant els contes que ens han facilitat diferents AUTORS I AUTORES RIBERENQUES i EBRENQUES.

racoebrencbibliotecaescolarasquera1617

Imatge del Racó Ebrenc de la Biblioteca de l’Escola de Rasquera, curs 2016-17.

De mica en mica es va actualitzant el fons i el racó ebrenc de cada biblioteca:

 

LLIBRES EBRENCS als centres docents de primària de la Ribera:

 • SELECCIÓ D’AUTORS DE LIJ RIBERENCA. Contes i obres literàries d’autors de la Ribera d’Ebre, adreçades al públic infantil per a les Biblioteques Escolars, comentades i presentades al SEMINARI DE BIBLIOTEQUES:
 1. Remei Franch, presentació contes curs 2015-16 dels tres llibres publicats  (+info Beaba). Podeu consultar també la guia al catàleg Epergam
 2. Laura Mur, 2015, darrer conte Lo llop i la rabosa. Podeu consultar la guia de l’autora al catàleg Epergam
 3. Sílvia Veà, 2015, conte  La Pansa Esperança
 4. Biel Pubill & M. Lourdes Ambrós, conte  La Meletxa Polina. Fitxa al catàleg Epergam amb enllaços dels autors a les diapositives i al text del conte.
 5. F.R. Visa, conte  Deresu, el follet dels deures, entre d’altres.
 6. Ferran Orta, il·lustrador del conte  Flix, un poble de nassos, 2013
 7. Jordi Alfonso, il·lustrador de contes com els de Miquelet Setencàrrecs.
 8. Franquet, J. M. La Nana de la Sara: cançó del bressol
 9. Laura Montaña. Què fa la Cèlia?: les cançons del dia a dia. Ajuntament d’Ascó: Lo Llaüt.
 10. Maria Tarragó, autora-il·lustradora de contes com Trocets de felicitat  i   La iaia
 • Des de la Mediateca del CRP de la Ribera es cataloguen aquestes obres a l’Epergam per compartir en xarxa amb les biblioteques escolars. Prioritzant els llibres riberencs que s’han treballat al Seminari de Biblioteques Escolars i que ens han facilitat els autors, els Ajuntaments o les editorials.
 • Creació de l’etiqueta, categoria “llibre ebrenc” i “riberenc ” als catàlegs en xarxa Epergam (camp matèria a l’Epergam).
 • Creació de l’etiqueta “ebrenc” i “LIJ Ribera” als articles i pàgines dels blocs o webs de biblioteca escolar riberenca.
 • Des del catàleg Merlí del SE-CRP de la Ribera s’ha creat l’etiqueta “ebrenc” al camp descriptors i es fa difusió en xarxa de les obres tant literàries com de coneixements relacionades amb l’Ebre.
 • S’actualitza periòdicament la guia de lectura de LIJ RIBERENCA i es facilita el préstec i l’assessorament als centres docents que ho sol·liciten des del CRP de la Ribera a cada biblioteca escolar.

GUIES EPERGAM CRP RIBERA D’EBRE, CATÀLEG DE CONSULTA EN XARXA.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *