PSICO

La Psico és un espai pensat i dissenyat que permet que els infants (amb uns límits molts clars i seguritzadors) juguin, flueixin, descobreixin les seves possibilitats , posin en joc el seu cos, la seva imaginació, comparteixin idees, materials i propostes; permet que provin, s’equivoquin, tornin a provar, copiïn, inventin, etc.

Les possibilitats de la sala són moltíssimes i els infants les van descobrint sols, en petit grup, uns dies amb uns, uns dies amb els altres, amb els adults…; Cada setmana vivim aquest estona com un regal.

FOTOS VERMELLS

FOTOS LILES

PROJECTE: ELS CASTELLERS

En el marc del projecte d’escola de Festa Major, a P5 hem treballat els castellers.

Ho hem fet a partir de 6 blocs :

Visita al castellòdrom: conèixer els matossers

El cos: l’alçada, el pes, al força, l’agilitat, l’equilibri

La música: instruments, per què serveix?

El vestuari: identitat, Escut, formar part de…

El castell: les parts, , vocabulari propi, organització…

Actuació: gran repte final, concentració, treball en equip, silenci…

Tot aquest treball tenia una finalitat: fer la nostra actuació castellera en el porxo de l’escola i davant els altres companys d’escola.

Us pengem algunes fotos del procés de treball i els vídeos de les actuacions. Va ser un èxit! Ara ho veureu!

Cliqueu sobre la imatge per veure les fotos del procés de treball i els vídeos de les actuacions.

ITINERARIS

Cada matí fem itineraris; és una estona on cadascú va trobant el seu espai, pensa les seves preferències, es relaciona amb els iguals, posa en joc la capacitat de decisió i es genera un ambient de treball que fomenta l’autonomia dels infants; perquè tot això passi els nens i nenes es troben propostes concretes, materials diversos i disponibles, opcions creatives, múltiples opcions…

Tot seguit teniu una mostra de fotos que us permetrà fer-vos una idea…

Cliqueu sobre la imatge per accedir a l’àlbum sencer

BENVINGUDA P3

Van ser molts els contes tradicionals que vam portar a l’aula els nenes i nenes de P5, però els més votats van ser: “Els 3 porquets” (blaus) i “La rateta presumida” (grocs). Vam aprofitar aquests contes per convertir-nos en una companyia de teatre i representar aquests contes als nens i nenes de P3 com a regal de benvinguda a la nostra escola.

ELS TRES PORQUETS

(Cliqueu sobre la imatge per veure el vídeo)

LA RATETA PRESUMIDA

(Cliqueu sobre la imatge per veure el vídeo)

 

Projecte: ELS CASTELLERS

Els pregoners de l’escola ens van proposar un gran repte als nens i nenes de P5: transformar-nos en 4 colles castelleres per actuar a la Festa Major de La Sínia. Així que ens hi vam posar a treballar de valent: elaborar les colles, pensar el nom, dissenyar l’escut identificatiu, triar el color de la camisa, buscar informació sobre les parts d’un castell i les diferents posicions.

P5 A (Cliqueu la imatge per veure totes les fotos)

P5 B (Cliqueu la imatge per veure totes les fotos)