El meu Projecte

Aquest ha sigut l’últim trimestre que hem estat a l’escola i per aquest motiu hem escollit un projecte que ens fes molta il.lusió investigar, amb l’objectiu d’explicar a les nostres famílies quin és el procés que hem seguit durant tot el treball de recerca.

La veritat és que han sortit temes ben diversos i cadasqú ha pogut treballar o bé individualment, en parella o en petit grup.

Aquest és el recull d’alguns dels treballs que es van exposar el dia de les presentacions a les famílies.

Recull de fotos 

Recull de Vídeos

Composo una cançó “Pelocho”

Drets Humans

En aquest projecte ens hem centrat en comprendre i investigar la “Declaració dels Drets Humans” i com és d’important tenir-la en compte perquè tothom sigui respectat. Totes les persones tenen drets humans per igual.

Els drets humans són universals: sempre són els mateixos per a tots els éssers humans a tot arreu del món. No tenim drets humans pel fet de ser ciutadans o ciutadanes de cap país, sinó pel fet de ser membres de la família de la humanitat.

En aquest projecte els nens de sisè també vam voler col.laborar amb la Campanya            ” Ni un plat buit” i la veritat és que va ser molt interessant i va ser tot un èxit.

Estem molt satisfets amb el treball fet i amb el resultat.

Recull de fotos

Treballs finals del projecte

Després de la nostra estada a la Vall de Núria, vam continuar investigant una mica més i finalment vam exposar tot allò que havíem aprés als nostres companys.

Vam descobrir quin és el relleu de la Vall, quina fauna i vegetació podem trobar, com s’arriba i on està ubicada, quina societat hi viu i a què es dedica, com és la casa de colònies i com i quan es va construir i quina meteorologia podem trobar tot l’any.

Posteriorment vam comparar el nostre treball de recerca amb el parc de Collserola.

Aquests son alguns dels treballs finals que vam presentar el dia de les exposicions als nostres companys.

Pic de Noucreus

Recull de fotos

COLÒNIES A VALL DE NÚRIA

Els dies 6, 7, 8 i 9 de març els nens i nenes de 6è vam marxar de colònies a la Vall de Núria i ens vam allotjar a un alberg de Queralbs que es deia la Farga.

Durant aquells dies vam fer moltes activitats i el primer dia vam fer una gimcana per Queralbs, per conèixer el poble. El segon dia vam pujar amb el cremallera a la Vall de Núria i ens vam dividir en dos grups, de manera que el primer grup va anar a fer raquetes i l’altre va fer tubbing i trineus i el següent ens vam intercanviar les activitats.

L’última nit vam fer una discoteca i per grups vam fer espectacles , els mestres també en van fer un, «el baile del quadrado». A la discoteca hi havia begudes, menjar i música i vam anar a dormir molt tard.

El dia que marxàvem, pel matí vam anar a fer una excursió per la muntanya de Queralbs i després de dinar vam tornar cap a casa.

Martina i Paula 6è

Imatge de previsualització de YouTube

TALLERS DE CARNAVAL

La setmana del 5 al 9 de febrer vam estar fent els tallers de carnaval. Hi havien 26 grups amb nens de tots el cursos (de P3 a 6è).
El dimecres 25 de gener vam anar a la pista per reunir-nos amb el nostre grup.
Vam fer el mateix el dijous 26 de gener, perquè en aquest dos dies havíem de de decidir de que ens volíem disfressar. Havíem de tenir en compte que els nens més petits (o no tant petits) coneguessin el personatge.

Va arribar el dilluns 5 de febrer i ja era hora de començar a treballar. Havíem de construir un objecte gran que poguéssim portar i alguns complements.Els tallers eren de 9:30 a 10:30. De 10:30 a 11 teníem un pati de mitja hora per menjar-nos l’esmorzar. A les 11 tornàvem als tallers fins a les 12:30. Per la tarda fèiem classe normal.Com que els tallers eren molt intensos, cada nen aportava el que podia tenint en compte que normalment els grans acompanyen als petits.Els nens de sisè ens encarregàvem d’anar a buscar als nens de P3, els de 5è als de P4 i els de 4t als nens de P5.

Va arribar el divendres 9 de febrer i a les 3:30 tothom estava lluint la seva disfressa. Hi havia la comparsa de parxís, de miners, d’hotel Transilvània, d’Star Wars, d’astronautes, dels jocs olímpics, de ninges, de discoteca…Em van semblar totes molt originals i es notava que havien treballat molt. Tothom semblava molt satisfet.

Ens ho vam passar molt bé. Va ser un divertit Carnaval amb molts colors i nens.

Ruth Mallén Ciércoles

6èB Pic de Noucreus

La nostra Paradeta de Nadal

Els dies 11 i 15 de desembre els nens i nenes de 6è de la comissió de Nadal, vam organitzar la nostra fira de Nadal.

En primer lloc vam estar uns quants dies pensant quin tipus de productes podríem fer perquè la gent els comprés i poder guanyar diners pel viatge de final de curs.

En segon lloc quan vam començar a fer els tallers a les aules van vindre familiars d’alguns companys nostres, per ensenyar-nos com es feia aquell producte.

Ens vam estar molts dies fent coses atractives i elaborades i que a la gent li crides l’atenció, per després vendre-ho tot i intentar guanyar tots els diners possibles. Pensem que ens vam esforçar molt.

Tot seguit, quan van finalitzar els tallers, vam veure que havíem creat molt productes Nadalencs. També vam decidir fer un ball entre tots i un concert de nadal on tocaven alguns instruments alguns nens ( Víctor, Violeta, Carlota, l’Abril i Roca). Va ser tot un èxit!

Per acabar, vam haver d’organitzar-nos per ajudar a muntar la paradeta i per decidir qui es quedava a vendre. Al final va ser una fira de Nadal molt exitosa per nosaltres perquè vam guanyar 360 euros.

La Joana diu que va ser molt divertit,però algunes estones estressant. L’Arnau A. comenta que els productes van costar molt de fer,però que vam guanyar molts diners i que ha valgut la pena l’esforç que hem posat. La Laia P. diu que va ser molt divertit preparar i fer la fira.

Hugo Blanco

Pic Noucreus

Fira de la Candelera

Durant el mes de gener els de sisè vam estar fent manualitats per vendre a la nostra paradeta els dies 3 i 4 de febrer.

Quan faltaven uns dies pel dissabte, la Rosa ens va avisar que la paradeta havia canviat de lloc, que era més petit l’espai, que només hi cabrien més o menys 3 persones dins la paradeta per estar més còmodes

A mi em va tocar anar a vendre el dissabte des de les 11:30 fins les 13:00 i per la meva experiència va anar tot molt bé. Vam vendre molt i que la paradeta sigués petita no va ser un problema perquè hi havia 2 persones maquillant i 2 o 1 fent propaganda perquè la gent vingués a comprar… Així que teníem bastant espai.

També vam tenir un altre inconvenient, que era que hi havia humitat a la parada i que les caixes de cartró no podien tocar el terra perquè s’humitejava el material per vendre. Però això tampoc va ser un problema perquè vam posar caixes de plàstic i a sobre posàvem les de cartró. D’aquesta manera es va poder mantenir tot el material en perfecte estat.

En general tot va anar molt bé, vam vendre molt, vam gaudir l’experiència i vam guanyar 1.559,22 euros.

Omaïma Akziz Rassam

LA GRAN SORPRESA!!!

El dia 13 d’octubre, 6èB va començar a preparar el regal pels pares pel dia de la reunió. Vam fer un petit text de quin era el moment més bonic que teníem de quan érem petits.

També vam fer un sobre i vam buscar una foto de quan vam néixer o érem petits. Després vam posar la foto, al text i ja el vam deixar acabat.

El dia 18 d’octubre els pares van fer la reunió ,van llegir el nostre text i ens van fer un regal. El dia 19 d’octubre vam veure el regal que ens van deixar els pares; ens van escriure un text del que van sentir quan ens van veure per primera vegada.

Molts nens i nenes es van emocionar molt i la Rosa repartia mocadors. Després qui volia ho va compartir.

Em va semblar una activitat molt interessant i emotiva.

Al Raúl li va semblar molt emocionat i molt bonic, a la Lorena per una part bonica i per l’altra divertida, el Biel emocionant i a la Berta li va semblar bonic,emocionant i carinyós.

Laia Porlan

Pic Noucreus

JA TENIM MUNTANYA

Quan vam arribar a l’escola ens van dir que no teníem muntanya, ni colònies. Ens vam posar molt tristos perquè els altres anys ens ho vam passar molt bé.

Al cap dunes quantes setmanes la Mireia ens va dir que tindríem una sorpresa, tots vam callar , i ens va dir :

JA TENIM MUNTANYA, EL PIC DE FINESTRELLES, QUE ES SITUA A LA VALL DE NÚRIA.

Tots ens vam posar molt contents,

Nosaltres creiem que el nom de la muntanya es molt estany, però el Guillem creu que es molt divertit.

Els hi vam preguntar a uns companys com s’ho van passar anys enrere.

El Biel diu que s’ho va passar molt bé a les colònies i a la muntanya, perquè li agrada molt dormir amb el amics.

La Mireia Tió també s’ho va passar bé perquè es va cansar molt. També diu que el nom de la muntanya és molt estrany. Esperem que tots els cursos de la escola tinguin muntanya.

Sergi Morraja i Eloi Fusté

LA PAPALLONA D’AUSTIN

Els primers dies de setembre, la Mireia ens va proposar crear un mapa lector per recopilar tots els llibres viscuts durant el curs. En aquest procés de creativitat tot el grup estava desanimat i la Mireia ens va posar un vídeo titulat la papallona d’Austin i el vídeo anava de un nen de 6 anys que es diu Austin, ell havia de dibuixar una papallona, tenia un model i l’havia de copiar. L’Austin l’anava fent poc a poc i en el vídeo t’ensenya l’evolucio d’aquest dibuix i els companys l’ajudaven fent crítiques constructives.

Després del vídeo alguns companys meus els va ajudar per agafar confiança i amb ganes d’esforçar-se, i d’altres no.

Aquí podeu veure les preguntes que he fet a diferents companys…

ET VA AJUDAR EL VÍDEO PER CANVIAR D’ACTITUD?

El Biel, un company meu, ha dit que no el va ajudar per canviar d’actitud, diu que es perquè no li va fer ni cas.

L’Abril, una altra companya meva, va dir el contrari del Biel, va dir que si que la va ajudar perquè va comprendre que no et pots rendir mai .

ET VA SORPRENDRE EL VÍDEO?

La Mireia, una altra companya, va dir que si perquè no s’imaginava que un  nen pogués dibuixar tan bé.

Aquí esta l’enllaç del video per si el voleu veure.

Xènia Trascastro