COMIAT DEL PROJECTE APRENDRE ENTRE GENERACIONS

El dimecres 24 de Maig, vam anar a la Fede. Tots vam anar a la clínica, i cada nen anava a buscar al seu avi.

Quan tots els nens estaven amb els seus avis vam començar a caminar, vam trigar aproximadament mitja hora. Un cop cop a la Fede vam veure un recull de fotos de totes les sessions  que havíem fet, mentre el Pere, l’Elna,  l’Eulàlia, l’Eloi, la Maria i la Neus tocaven una cançó de Sant Jordi.

Quan vam acabar, nosaltres vam cantar dos cançons de Cantània que havíem après l’any passat, les cançons eren: La cacera del marit i la cançó del cupido.

Després els avis ens van regalar uns clauers de colors que van fer ells. A mi em van agradar molt.

Quan tots els nens tenien els seu clauer es van aixecar quatre avies i van dir unes paraules.

Després vam tornar cap a la clínica i allà ens vam separar els avis van anar a la clínica i els nens cap a l’escola.

 

Laia Vidal Rodríguez

Les primeres trobada del grup de comparsa.

El Dimarts dia 7 de febrer, abans del pati ens tocava reunir-nos als tallers de carnaval.

Totes les classes sortien a la pista del pati, cada alumne anava amb el número de grup pintat a la mà, els mestres de cada taller aixecaven un paper on hi posava el número del grup.

Cada grup amb el seu mestre anava a la aula que li tocava. El meu grup la primera activitat que vam fer va ser presentar-nos, després vam fer un joc, es tractava de fer mímica imitant de que volia cadascú disfressar-se i després ho havíem de endevinar.

Quan va acabar el joc, entre tots els personatges que havien sortit, havíem d’anar descartant algunes propostes fins que ens quedessin entre 4 o així.

El Dimecres 8 a la tarda ens vam tornar a reunir als tallers, aquella tarda servia per acabar de triar la disfressa, triar els dos complements individuals i el complement conjunt.

A la Lara els tallers li han semblat molt divertits i li han agradat molt i a la Martina també. A mi m’ha agradat molt m’han semblat entretinguts.

Ona Navarro Guillén

La fira

El cap de setmana passat va ser la fira de la Candelera.

La fira és una tradició que es fa cada any. Molta gent posa una paradeta i nosaltres aquest any n’hem posat una. Per la fira ve molta gent a veure-la.

Vam vendre moltes coses com per exemple: hama beads, pots, atrapa-somnis, xapes, buff i gorros, cistellets, punts de llibre, barrets per posar agulles, llimones, pots, xuxes i llibres. I amb els diners que vam guanyar anirem de viatge de fi de curs.

També hi havia nens que pintaven cares, el preu era voluntari i alguns pares no van pagar.

El diumenge 5 de Febrer jo tenia dos torns i vam vendre molt, la mare del Miquel va portar cistellets i punts de llibres, la Carla barrets per posar les agulles, el Guillem va portar llimones, la Mar pots de decoració i el Alex va portar xuxes i llibres.

La Lara diu que va ser una experiència molt «xula» i la Irene també. Diu que hi havia gent que estava a la paradeta quan no li tocava i per últim la Núria diu que vam vendre molt i ens ho vam passar molt bé.

Em va agradar molt, perquè mai havia posat una paradeta a la fira.

Laia Vidal Rodríguez

setmana

Preparant la fira

Aquests dies tots els nens i nenes de sisè A i B, hem estat preparant la paradeta per la fira de la Candelera. La comissió de la fira de la Candelera, ha preparat moltes coses per vendre, del que més han creat, han sigut els “Hama Beads”, que són unes rodones de colors molt petites que quan s’ajunten en una plantilla i es planxen fan una figura, que poden ser fetes servir tan com a imants, com clauers. També han fet atrapa- somnis de la mida d’una taronja. Han fet pots de vidre recoberts amb paper de seda, i caixetes de fusta amb paper de seda per el voltant.

Els de la comissió de fira també van preparar llana per fer bufandes i barrets de llana. Van preparar bosses bastant petites, i unes altres amb herbes per dins que fan olors. I també van fer molts punts de llibre amb decorats molt originals. I tot això es el que em preparat per la fira de la Candelera de aquest any.

Guillem Cuello Riera

Nutrició, relació i reproducció

img-20170127-wa0009

El dijous dia 26 L’Oriol ens va dir que tots els nens o nenes més menuts de les taules ens poséssim estirats a sobre d’una cartolina negra que havia deixat a sobre de cada taula. Tots els baixets de la classe ens hi vam estirar i llavors un company de la taula ens repassava tota la figura del cos amb retolador.

El divendres, la forma del cos l’havíem de retallar, i després de fer-ho el professor va portar uns papers de colors.

Ens va demanar que dibuixéssim i retalléssim tots aquells òrgans que nosaltres recordàvem del cos humà amb les següents instruccions:

Nutrició:Son els òrgans, que es necessiten per alimentar-se . Vam fer servir el color verd. Retallàvem la forma d’aquests òrgans, com la boca, l’estómac, la llengua.. i els enganxàvem en el seu lloc del cos.

Relació: són els òrgans que es necessiten per relacionar-te amb la gent vam fer servir el color blau. Com els ulls el cervell..

Reproducció: penis i vulva ,que són els òrgans necessaris per reproduir-se i vam escollir el color vermell.

Si algun òrgan crèiem que tenia dues funcions el fèiem amb el color de la barreja: Per exemple: Blau + Groc = verd.

La Laia i l’Adrià i m’han dit que els ha agradat perquè han après amb l’ ajuda d’alguns companys de la taula més parts del cos que no sabien.

Ara ens toca investigar per completar com som per dins.

Nil Tarruell Porti

img-20170127-wa0000

Cronica Irenia

El divendres 20 de gener al matí va venir en Hatem, un senyor de Síria per explicar-nos unes quantes coses de l’idioma Àrab.

Primer de tot ens va explicar una mica de la seva cultura i ens va ensenyar a saludar-nos..

Després ens va donar un full amb l’abecedari Àrab, el vam conèixer i ens el vam aprendre una mica el abecedari amb una cançó, que cantar tres vegades.

Va explica com s’escriu les lletres, que comencen per la dreta i que es poden escriure diferent depenent d’on estan.

Finalment vam escriure el nostre nom en àrab.

El Nil, la Lara, l’Adrià, i la Irene em van dir que els va agradar molt. El moment que els va agradar més va ser quan el Hatem ens va explicar com escriure amb Àrab.

Ian.

24 de gener

dscf3688