Fem un Mannequin Challenge ” Temps de guerra”

El dia 13 de desembre del 2016 vam fer un Mannequin Challenge «Temps de guerra».

Vam sortir al pati i ens vam col·locar a l’escenari que havíem preparat per representar els bombardejos i un camp de refugiats a la guerra. Hi havia malalts i infermers degut a les bombes. També hi havia metges i ciutadans que fugien dels bombardejos. Entre tos vam decidir com fèiem el Mannequin Challenge i quina roba i material necessitàvem per representar-lo.

A continuació, la Rosa ens va gravar i el resultat va ser molt bo. A tots ens va agradar molt fer-lo perquè ens feia molta il·lusió i ens va servir per empatitzar amb la gent que pateix una guerra.

Arnau Zurita i Joana Morón

Escoltem una conferència de la Guerra Civil a Molins de Rei

El 14 de novembre del 2016 tot 5è vam anar a la Federació Obrera de Molins de Rei a escoltar una conferència de la Guerra Civil. Estàvem fent un projecte dels fets més importants que hi van haver al segle XX i vam descobrir que hi va haver una guerra i que el nostre poble la va patir. La xerrada la va fer la Gemma Tribó. Va explicar com va ser i com es va viure l’època de la Guerra Civil al poble. Ens va dir que Franco volia conquerir Madrid i Barcelona perquè eren les ciutats més grans d’Espanya.

Ens va sorprendre molt que els nens de 8,9 i 10 anys ja treballaven per netejar les xemeneies i que els nens de 15 o 18 anys ja els enviaven cap a la guerra. Es coneixien amb el nom de “La Quinta del biberó”.

Vam aprendre moltes coses de la Guerra Civil i ens va explicar moltes vivències i coneixements.

Hugo i Laia

Turó de L´Home

Visitem un Refugi Antiaeri de la Guerra Civil Espanyola

El dia 22 de novembre, vam anar a Barcelona per visitar un refugi antiaeri de la Guerra Civil Espanyola.

Vam anar amb un guià que ens va ensenyar tot el refugi perquè estàvem estudiant la Guerra Civil que hi va haver a Espanya. Va ser una experiència molt interessant, ja que ens va explicar moltes coses importants. Per exemple que cultivaven bolets per si el bombardeig durava molts dies, que la clau del refugi la tenia un nen que vivia al costat i que era l’encarregat de portar-la quan sonava la sirena. També ens va explicar que sobretot bombardejaven a les fabriques i fins i tot hi havia una família què vivia al refugi. La Guerra Civil va durar 3 anys, del 1936 al 1939. Van ser 3 anys molts durs pels habitants de Catalunya i Espanya. Volem dir que la visita ens va agradar molt i ens va ajudar avançar en el nostre projecte.

Arnau Casanovas Lara & Miquel Fontdevila Cabestany

ELS DELEGATS DEL MATAGALLS

El dimarts 20/9/2016 vam iniciar el procés de quins serien els delegats de la classe. Es van presentar: el Gerard, la Mina, la Paula, la Laia, el Bernat, l’Agnès, l’Ona i l’Aran. Tots ells es van posar molt nerviosos, durant aquella experiència, van fer cartells i discursos per fer campanya electoral. Al final, dimarts 27/9/2016 vam fer votacions i els escollits van ser el Gerard i la Mina. Els dos es van posar molt contents.

Agnès F. i Mina B.

Les tertúlies literàries de 5è

A les tertúlies literàries escollim un llibre, el llegim, i després el compartim un dilluns de cada mes i mig. Després ens reunim amb alguns pares o mares i nens de 5é, que també s’han llegit el mateix llibre que nosaltres, i fem les tertúlies a l’escola.

En aquestes tertúlies compartim si ens ha agradat el llibre, quan hem trigat en llegir-lo, si ens ha sorprès o no, quines escenes i personatges ens han impactat més i com ens hem identificat amb la història.

Els dos llibres que us recomanem per la propera tertulià son: «Hi ha un nen al lavabo de les nenes» i «Això es un secret que només se jo». Els recomanem perquè ens han agradat molt i pensem que son molt bons llibres.

També animem als pares i mares a que vinguin a les tertúlies, perquè es molt divertit i segur que us ho passareu d’allò mes bé.

Carlota i Lorena

Turó de l’Home

Fem entrevistes als avis i àvies de 5è

El dia 15 de novembre van vindre els avis d’alguns nens de 5è i tres avis més de la Clínica de Molins de Rei.

Van venir a explicar-nos les seves experiències sobre el nostre projecte de la Festa Major: la 2a República, la Dictadura de Primo Rivera, la Guerra Civil Espanyola, la Postguerra, el Franquisme,la Transició i la Democràcia.

Els avis de la Clínica ens van explicar tantes coses que vam aprendre molt del que havien viscut . La veritat és que no ens ho esperàvem.

La sessió va començar a les 9:00h i va acabar a les 11:00h. Van venir molts avis i al final es van fer tots una foto. Va participar tothom i va ser molt interessant perquè era una època molt diferent de la nostra. Amb les seves històries ens van aclarir molt dubtes i ens van ajudar a seguir investigant el nostre projecte.

Moltíssimes gràcies a tots els avis i àvies que han participat en aquesta activitat!

Violeta Valverde i Berta Pi

Turó de l’Home

Espais: tecnologia i robòtica

El primer trimestre vam fer els espais d’aprenentatge, entre ells tecnologia i robòtica, que consistia en crear figures de Lego seguint les propostes de les mestres.

Seguint els consells que ens van donar els pares i les mares vam arribar a construir grans construccions com per exemple: peixos, dracs, ocells i cases. També hi havien capses de ‘’ Mecano ‘’, unes peces per construir robots.

A la gran majoria de nens, nenes, mestres i pares els hi va agradar l’espai, perquè aprenies a seguir instruccions per construir coses i et passava el temps molt ràpid.

Biel Font i Víctor Moreno

5é B Turó de l’home

Saharauis

TEMA: Saharauis

Hola,
som el nens i nenes de 5èa i us volem presentar una activitat que hem fet tot 5è.
Que consistia en fer-li una carta als nens del Sahara i estem a la espera de les respostes. La carta va destinada a un nen o nena del Sahara i ens la contestaran.
Aquesta activitat s’ha realitzat gracies ha que uns monitors de l’esplai l’Agrupa que van fer un projecte dels habitants del camp de refugiats del Sahara.
Els monitors de l’Agrupa van fer un viatge de 10 dies al Sahara, per veure com convivien, si el poden ajudar. També els van portar ulleres, menjar, roba etc…
Li preguntarem com es la seva vida a el camp de refugiats,i algunes preguntes que ens interessin a nosaltres, com per exemple: a que juguen, que menjen, com viuen, les seves aficions…

Fet per: Ona, Paula i Noa

Un viatge no triat

El dia 8 de novembre va venir una noia que es deia Patricia,
que treballa per Irenia.
Va venir per ensenyar-nos a lluitar per la pau, conèixer com es
viu una guerra i el patiment per salvar-te o marxar d’un país en conflicte.
I per entendre-ho vam fer un joc que tractava dels refugiats,
que es titulava «UN VIATGE NO TRIAT».
El joc consistia en tirar el dau i depen del numero que treies avançaves mes o menys caselles. Les caselles poden ser numeros i lletres.
Quan queies en els numeros no et passava res però si queies en alguna lletra et passava alguna cosa que podria viure un refugiat: no tenir provisions, fer-te mal, no tenir papers, trobar-te en un camp de mines antipersona, trepitjar-ne una…

VALORACIÓ:
A tots ens va agradar jugar al joc perque era xulo i interessant…

fet per:Xavi i Jan