SORTIDA DE 3r EL MONTCAU A LES COVES DEL TOLL A MOIÀ

El passat 28 de febrer vam anar a veure les coves del Toll a Moià.

A mida que ens endinsàvem a la cova ens imaginàvem com podia ser viure a dins i ens adonàvem que la temperatura és molt diferent a la que trobàvem a fora.

Vam poder observar el treball que realitzen els arqueòlegs per a desenterrar les restes que ens indicàvem que a la cova havien viscut homes i dones de la Prehistòria.

Acabada la visita amb el taller de com obtenien el foc a la Prehistòria, vam experimentar amb una ballarina i amb pedres com era de difícil obtenir espurnes per a fer foc. Ens calia temps, paciència i habilitat.

Al poble de Moià vam anar al museu a on són exposades totes les troballes de la cova.

(Clica a la foto per veure l’àlbum sencer)

Hem fet el cim!

El passat dijous 3 de novembre les classes del Montcau i La Mola vam anar a fer el cim. Ens ho vam passar molt bé i, gràcies als monitors que ens acompanyaven, vam aprendre moltes coses sobre la formació de la muntanya.

Ara, a l’aula, estem treballant en grup per aprofundir sobre aquest aspecte i d’altres interrogants que van sorgir.


LA MOLACliqueu a la foto per veure l’àlbum sencer.


EL MONTCAU

Projecte Els Robots

Aquest tercer trimestre els nens i nenes de tercer A han triat el projecte dels Robots. Vam iniciar el projecte mirant la pel·lícula “Robots” on en Roddney sempre ens deia una frase “UNA NECESSITAT, VOL UNA SOLUCIÓ”. Aferrant-nos a aquesta frase, vam començar a decidir com volíem que fos el nostre projecte i com el podríem portar a terme.

Primer, vam decidir que voliem construir robots amb material reciclat, i així ho vam fer! Per començar vam imaginar com ens agradaria que fos, i quina funció voldríem que fes i per a que ho sabés tothom en vam fer unes instruccions i en vam fer una exposició al passadís.

20160523_083058

Després ens vam preguntar que volíem saber sobre els robots i vam buscar la informació a llibres, revistes, diaris… i per ser una mica més experts sobre el tema ens van venir a fer un taller sobre què eren els robots, com funcionaven i els diferents tipus que hi havia. Un cop va acabar el taller hi havia nens i nenes que a casa havíen construït robots a casa i ens els van ensenyar.

Us deixem a continuació un recull de fotografies i dos vídeos sobre la vivència d’aquell dia.

 

Sortida al museu dels dinosaures

Per poder ampliar coneixements sobre el món dels dinosaures d’una forma més vivencial vam anar al museu de l’Institut Català de Paleontologia. Vam fer el taller “Com vivien els dinosaures dels Pirineus?” i vam descobrir la seva vida, la morfologia, els hàbits, la grandària,… i també la feina que duen a terme els paleontòlegs.

Cerquem informació

Els de 3rB estem treballant el Projecte dels Dinosaures i ens hem plantejat unes preguntes sobre aquest apassionant tema.

Per poder aconseguir la informació l’hem cercat en llibres especialitzats que hem aconseguit a la biblioteca de l’escola i d’alguns companys i companyes de classe.