ELS MICROPROJECTES, L’AUTONOMIA EN JOC!

Els nens i nenes de 6è us volem explicar  què són els microprojectes  i com els hem viscut.

Els microprojectes com diu el seu nom són petits, micro=petits. Petits perquè són individuals o en petit grup.  Cada grup decideix què vol fer i es planteja una pregunta a respondre en un marge de tres o quatre setmanes.

A l’inici del projecte cada equip es  planteja una pregunta que hem de respondre nosaltres sols, hem de posar en joc la nostra autonomia, compromís i responsabilitat. Per aconseguir el nostre  objectiu  podem dissenyar un experiment, portar a terme una petita investigació a través  d’una enquesta, una entrevista, una observació… És important que la resposta a la pregunta sigui nostra, és a dir que la resposta no serà vàlida si es pot trobar tota a la xarxa o als llibres. El repte és investigar,  provar, experimentar, equivocar-nos i buscar la resposta a allò que ens proposem.

Us compartim algunes de les preguntes que han sorgit aquest curs: 

  • Com es pot regar l’hort a l’estiu?
  • Es poden fer materials d’art sostenibles per a l’escola?
  • Construïm un menú saludable

El Joan i el Pol provant el sistema de rec que han pensat per a regar l’hort a l’estiu.

Aprenem de forma lliure, fem el que planifiquem i ens proposem a fer un producte final per la raó i solucionar el que ha passat. A les primeres sessions planifiquem la nostra feina i després, i cada dia anem registrant el que fem.

Quan arribem a l’equador del projecte, ens aturem i compartim amb els companys el nostre procés de treball. Fem una sessió on exposem el que hem fet i què ens resta per fer amb la intenció de fer una revisió i incorporar les aportacions dels companys. 

Les últimes sessions ens serveixen per fer balanç i preparar una exposició oral per a les famílies. Explicar a altres persones el procés ens va molt bé per adonar-nos de què hem après.

Ens  agrada aprendre d’aquesta manera perquè és divertit, fomenta la nostra creativitat, autonomia, treball en equip i podem ajudar a l’escola i a la població.

Aquí podeu trobar algunes fotografies dels microprojectes.

Aquí podeu les presentacions del dia de l’exposició oral.

 Els Encantats i Les Agulles d’Amitges.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *