Endesa aconsegueix eliminar el musclo zebrat amb aigua oxigenada

L’injecció constant d’un liquid basat en aigua oxigenada (H202) ha eliminat de manera definitiva l’ocupació del mol·lusc de musclo zebrat en els circuits internes de les centrals hidroelèctriques d’Endesa al tram final del riu Ebre. Després de sis anys d’estudis, l’elèctrica optà a finals de l’any 2009 per utilitzar aquest producte amb resulltats, fins ara, excel·lents.

En el marc d’una visita al laboratori de recerca d’Endesa contra la plaga del musclo zebrat instal·lat a la presa de Riba-roja d’Ebre, el seu màxim responsable, el biòleg Antoni Palau, assegurà ahir que l’injecció d’aigua oxigenada a l’aigua que circula per les conduccions internes de les centrals mata el mol·lusc invasor. La comunitat de regants d’Ascó està provant aquesta mateixa tècnica per eliminar el musclo zebrat de les canonàdes, vàlvules, sistemes de filtrat i basses reguladores.

Malgrat haver solucionat els seus propis problemes, el laboratori de recerca avalua també altres mètodes de lluita eficaç amb l’objectiu de difondre «la informació més precisa a tots els organismes afectats per la plaga». Un d’ells es la injecció d’hipoclorit de sodi (lleixiu) a l’aigua, un mètode que, entre altres, van provar els regants de Benissanet amb resultats positius.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Ciències per al món contemporani i etiquetat amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *