Els científics utilitzen el sincrotró Alba per verificar l’autenticitat del pernil de gla

Científics de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i de la Universitat de la Sapienza de Roma (Itàlia) estan utilitzant el sincrotró Alba per verificar l’autenticitat del pernil de porc, segons la seva criança, l’alimentació i el procés de curació. És la primera vegada que s’estudia aquest producte amb radiació sincrotró.

L’investigador del Departament de Química de la UAB Manuel Valiente lidera aquest projecte d’investigació, que persegueix la identificació de biomarcadors nous davant la sofisticació creixent dels mètodes per imitar el pernil de Jabugo de pota negra. Identificar un pernil de porc no estabulat, alimentat amb gla amb la criança adequada i amb una curació de dos o més anys, s’ha convertit en una tasca difícil a causa de l’escassetat de pistes per verificar científicament l’autenticitat del producte.

(Continua llegint l’article…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Biologia, Química i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *