Geòlegs dels EUA troben mines milionàries a l’Afganistan

Els jaciments d’or, liti i altres materials tenen un valor estimat d’un bilió de dòlars.

L’Afganistan començarà a gestionar en un termini de sis mesos el conjunt de mines milionàries de diversos metalls trobades al país, segons ha informat una font oficial, que ha confirmat la troballa dels nous i rics jaciments. “Crec que si continuem amb l’estudi dels nostres dipòsits miners, les mines tindran un valor superior a diversos bilions de dòlars”, ha dit el portaveu del Ministeri afganès de Mines i Indústries, Jawad Omar.

El diari nord-americà The New York Times publica avui, citant fonts del Govern dels EUA, que s’han trobat a l’Afganistan reserves minerals sense explotar d’or, liti i altres materials per un valor estimat de gairebé un bilió de dòlars. “Afortunadament, l’Afganistan té més dipòsits minerals del que estimen els geòlegs nord-americans”, ha dit Omar, al confirmar la informació del diari novaiorquès.

Segons el portaveu, els equips de geòlegs han passat dos anys estudiant les mines en coordinació amb el Govern afganès. “Les mines han estat localitzades i hi començarem a treballar els pròxims sis mesos. Les traurem a subhasta i esperem que aviat puguin enriquir l’economia de l’Afganistan”, ha afegit.

(Continua llegint la notícia…)

mamoros8

Quant a mamoros8

Llicenciada en Ciències Geològiques (UB), sóc professora d'Ensenyament Secundari a l'INS Julio Antonio de Móra d'Ebre explicant Biologia i Geologia. Abans he estat cinc anys a l'INS Terra Alta a Gandesa i a molts altres instituts de la geografia catalana. M'agrada aprendre i ensenyar el que he après i aquí hi ha tot un món a descobrir. a explorar i a explicar.
Aquest article s'ha publicat dins de Ciències de la Terra i del Medi Ambient, Geologia i etiquetat amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *