“Persegueix-me”: què fer amb els comportaments secundaris

Els comportaments secundaris són aquells que es produeixen durant la teva intervenció o quan deixes una conversa amb un alumne. Són comportaments “persegueix-me” dissenyats per prémer els teus botons i obtenir una resposta furiosa. Quan has esgotat tot el teu reforç positiu, tècniques de redirecció, advertències i conseqüències i necessites que JoseMi surti de l’habitació, els comportaments secundaris són la cadira que es tira enrere arrossegant-se, o la porta que es tanca de cop, o el somriure enfurismat que s’escriu lentament a la seva cara. És possible que vulgui desviar la conversa del comportament original o fomentar una confrontació alimentada amb adrenalina al passadís.

No permetis que prengui el control del teu comportament. Resisteix la temptació d’abordar els comportaments secundaris en el moment. En el seu lloc, guarda-los i tractar-los més endavant. El fet que en JoseMi hagi sortit de la classe vol dir que ha seguit les teves instruccions; el rastre dramàtic de disrupció que ha deixat al seu pas es pot afrontar quan estigui tranquil. La resta de la classe observarà de prop la teva resposta calmada i considerada i quedaran impressionats per la teva confiança fins i tot en aquells moments emocionalment alimentats. JoseMi pot començar a adonar-se lentament que el seu patró de comportament habitual no funcionarà amb tu.

Extret de CPI Educational Behaviour

La gestió del comportament amb la teva presencia constant

Potser la teva major contribució a la gestió del comportament a l’institut és la teva presència. Si prens el teu cafè al pati, el teu dinar amb els alumnes (quin % dels teus aprenents mengen a una taula amb un adult cada dia?) i estàs sempre present al passadís fora de la teva classe, els aprenents veuran coherència en les teves expectatives de comportament tant dins com fora de classe.

S’acostumaran a les teves intervencions tranquil·les en àrees socials i la teva presència anirà afectant a poc a poc el seu comportament. Les relacions que forgeu s’enfortiran, amb oportunitats per a converses menys formals que es presenten diàriament. A les institucions més difícils hi pot haver una tendència a evitar les àrees socials o allunyar-se massa de les àrees d’ensenyament. Durant un temps pot semblar que la vida és més fàcil d’aquesta manera, però fent el llarg camí fins a la sala de professors per evitar possibles àrees problemàtiques i corre el risc de ser efectiu només dins dels límits de la seva aula.

Extret de CPI – Pivotal Behaviour Training

Minecraft Education

Minecraft Education és un joc del tipus Open-Map que promou la creativitat, la col·laboració i la ressolució de problemes en un entorn inmersiu a on l’unic límit que pots posar és la teva imaginació.

Aquesta eina permet generar projectes col·laboratius a partir de la proposta de reptes en format de lliçons.

Tots els alumnes i professors del nostre institut tenen accés gratuit a aquesta plataforma.

Et recomanem que acedeixis a l’enllaç, descarreguis el programa i començis a picar pedra!!

https://education.minecraft.net/get-started/download/