A la matèria de Biologia i Geologia de l’institut Hipàtia d’Alexandria estem treballant amb insectes. La nostra espècie és l’escarabat argentí (Blaptica dubia). Volem determinar si són capaços de veure la llum vermella.

Manipular els escarabats ens dóna una mica de fàstic ja que es tracta d’un insecte molt gran i és el que va més ràpid de tots els que estem estudiant a primer d’ESO, encara que això no ens ha impedit observar-lo bé i dibuixar-lo.

Creiem que podrem acostumar-nos a l’insecte i així, per fi, poder-lo tocar. El tenim al laboratori i el cuidem els dilluns i els divendres a l’hora de pràctiques de Biologia i Geologia: els alimentem, netegem el terrari i controlem la població i les mudes que van realitzant. Disposem d’un petit diari de treball per apuntar tots els canvis que es van produint.

Alguns de nosaltres ja hem superat les pors i els fàstics gràcies a haver estudiat les característiques pròpies d’aquest animal realitzant una recerca bibliogràfica sobre els artròpodes, els insectes i sobre l’espècie Blaptica dubia.

A Biologia i Geologia estem realitzant una investigació sobre aquesta espècie. Nosaltres mateixos vam determinar els objectius de recerca a partir del plantejament d’una hipòtesi. El que volem és saber si els escarabats argentins són sensibles a la llum vermella. Quan acabem la investigació publicarem un article científic que ja hem començat a preparar.

Aquest article ha estat elaborat per l’Ariadna, l’Alicia, l’Anna i la Thairi.