Els alumnes de l’optativa de Biologia i Geologia de 4t d’ESO van completar fa temps el primer treball competencial del curs, però ara us en fem cinc cèntims.

Aquest treball va consistir en presentar en format de panell científic els diferents tipus de marges tectònics actius.

Mitjançant panells de fons blau vàrem presentar els marges actius de distensió: aulacogen, rift continental, conca de tipus rift i dorsal oceànica.

Els alumnes han escollit exemples reals d’arreu del món per a il·lustrar aquests tipus de marges i  explicar els processos geològics associats.

Pel que fa als marges actius de compressió, s’han estudiat les serralades de plegament, els marges de subducció i els marges de subducció amb arc d’illes.

En els panells hem organitzat els continguts de forma ordenada, explicant en primer lloc les característiques generals del marge actiu i en segon lloc exemplificant-ho amb un cas real, del que hem destacat tant factors geològics com humans.

Tota la informació ha estat obtinguda a partir dels apunts de la matèria i de la recerca bibliogràfica per internet (hem afegit al final del panell les referències bibliogràfiques utilitzades).

Al final alguns de nosaltres ens hem atrevit a gravar-nos en vídeo fent la presentació del treball, tot i que no ens havíem preparat la presentació oral i hem hagut d’improvitzar:

 Finalment, una foto de grup!