Durant aquesta etapa educativa, cuidar la conducta alimentària té l’objectiu d’aconseguir, a més d’un bon estat nutricional, l’aprenentatge d’hàbits alimentaris saludables.
Els diferents àpats que es porten a terme a la llar d’infants, són el marc idoni per transmetre una sèrie d’hàbits com són la utilització dels estris com els coberts i el got, hàbits d’higiene bàsics i un comportament adequat. Cal potenciar aquests moments com a espai d’aprenentate, d’establir relacions socials i d’afecte.
Els àpats que es duen a terme a la llar consisteixen en un tastet de fruita a mig matí i un altre per berenar a la tarda, la qual porten les famílies i, en el cas dels infants que fan ús del servei interlectiu de migdia, també el dinar.
Durant l’espai interlectiu del migdia, s’fereix als infants el dinar elaborat per una empresa de catering i supervisat per la Secció de Salut de l’Ajuntament de Barberà del Vallès. En aquest espai, cada grup d’aula està acompanyat per la seva educadora tutora, persones de monitoratge i per la resta de personal educador de la llar.
Es respecta el ritme de cada infant i les quantitats de menjar que vol i necessita. Oferim diversitat d’aliments per ajudar en l’educació dels diferents gustos, potenciant uns bons hàbits alimentaris.
A l’aula dels nadons, ens adaptem a les introduccions d’aliments que proposen les famílies a partir de les pautes que reben del servei de pediatria. Els nous aliments sempre són introduïts per primera vegada des de casa, per tal de vetllar la possible aparició d’al·lèrgies alimentàries.
S’ofereixen menús especials pels infants amb malalties cròniques adaptats a les seves necessitats els quals han d’estar elaborats prèviament per pediatria. Disposem d’un Protocol d´al.lèrgens per garantir que els aliments arriben correctament als destinataris sense cap risc per a la seva salut.
Des de la Secció de Salut de l’Ajuntament de Barberà s’ofereixen xerrades nutricionals dirigides a les famílies de la llar d’infants per atendre els dubtes i inquietuds que tenen sobre tot el que comporta el tema de l’alimentació.
Us recomanem consultar també el Projecte sobre el consum de fruita a la Llar